Άρτα | 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου θα γίνει η έναρξη των εργασιών του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού, στην Άρτα.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις επτάμισι το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάξιμου Γραικού.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Άρτα αλλά και ολόκληρη την Ήπειρο αφού θα προβληθούν όλα τα σημαντικά Θρησκευτικά Βυζαντινά Μνημεία, που μπορεί να αποτελέσουν πόλο έλξης για ένα μεγάλο τμήμα των επισκεπτών όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και του Εξωτερικού, που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά την μακραίωνη σχέση της Άρτας με τη Θρησκεία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των Μητροπόλεων της χώρας αλλά και άλλων αυτοκέφαλων εκκλησιών.

Ο Θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί βασικό γνώρισμα της Ορθοδοξίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ορθόδοξες χώρες, ως ένα είδος ταξιδίου πνευματικής αναζήτησης και ανακάλυψης νέων πνευματικών και φωτισμένων δρόμων. Άλλωστε η θρησκεία είναι ένα «μέσο» που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά καθώς μοιράζονται κοινές εμπειρίες και «πιστεύω». Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει πολιτιστικούς, πολιτικούς όσο και αρχιτεκτονικούς παράγοντες.

Σχόλια

No tags for this post.

Αφήστε μια απάντηση