332 νέες αφίξεις προσφύγων σήμερα στη Λέσβο

332 νέες αφίξεις προσφύγων σήμερα στη Λέσβο

Παρά τη βροχή 9 βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν από τα μεσάνυχτα μέχρι και αυτή την ώρα σε διάφορες ακτές της Λέσβου από το Καλό Λιμάνι στα δυτικά του νησιού μέχρι και τη Μυτιλήνη με 332 ανθρώπους.

Εκτός από τα 165 άτομα που αναχώρησαν την περασμένη Κυριακή από τη Μυτιλήνη στο λιμάνι του Πειραιά, καμία άλλη μετακίνηση προσφύγων δεν έχει γίνει «βουλιάζοντας» ακόμα παραπάνω το ΚΥΤ στο οποίο στοιβάζονται οι πρόσφυγες .

Πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων βρίσκεται γύρω από το ΚΥΤ , στον ελαιώνα , σε άτακτες δομές , με τους ανθρώπους να προσπαθούν να φτιάξουν με ότι βρίσκουν στο δρόμο τους μία «στέγη». Τα πράγματα δυσκολεύουν οι καιρικές συνθήκες, πολύ κρύο και υγρασία το βράδυ , ενώ χθες ψιλόβρεχε όλη νύχτα.

Μέσα στο ΚΥΤ στέγη έχουν βρει 6.000 πρόσφυγες , στον οργανωμένο ελαιώνα στα νοικιασμένα από ΜΚΟ κτήματα άλλοι 5.000 πρόσφυγες ενώ οι υπόλοιποι μεταξύ των οποίων οικογένειες με παιδιά, βρίσκονται σε καλοκαιρινού τύπου σκηνές σε ιδιόκτητα λιοχώραφα παντού γύρω από το ΚΥΤ.  Με τις σημερινές αφίξεις , οι πρόσφυγες που βρίσκονται μέσα αλλά κυρίως έξω από το ΚΥΤ ξεπερνούν πλέον τις 15.000 ανθρώπους.

Εν τω μεταξύ για τους  12.000 περίπου ανθρώπους που έφτασαν το τελευταίο τρίμηνο στη Λέσβο , δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με το τρίπτυχο ασύλου και δεν γνωρίζουν οι υπηρεσίες πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους δικαιούνται άρση γεωγραφικού περιορισμού και μετακίνηση από τη Λέσβο.  Πριν από λίγες μέρες μόλις για 1600 από τις 17.500 που βρίσκονται στο νησί , έχουν στα χέρια τους την άρση του γεωγραφικού περιορισμού.

The post 332 νέες αφίξεις προσφύγων σήμερα στη Λέσβο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb