Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Πρώτο: Η κοινή γνώμη βλέπει τι γίνεται στη Βουλή και αηδιάζει (audio)

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Πρώτο: Η κοινή γνώμη βλέπει τι γίνεται στη Βουλή και αηδιάζει (audio)

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου και την Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Δεν νοείται βουλευτές να παριστάνουν τους ανακριτές και τους εισαγγελείς. Αυτό δεν γίνεται σε καμία χώρα του κόσμου. Είναι μια διαδικασία που οδηγεί πάντοτε στον εξευτελισμό των διαδικασιών. Υπάρχει ο διαχωρισμός Νομοθετικής ,Εκτελεστικής και Δικαστικής εξουσίας. Πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία » εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης σε σχετική ερώτηση για την προανακριτική που αφορά τον κ. Παπαγγελόπουλο και συνέχισε « η κοινή γνώμη βλέπει τι γίνεται στην Βουλή και αηδιάζει.

Δεν έχει εμπιστοσύνη ο Έλληνας Πολίτης. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα σώμα δίωξης επιχειρηματικού και πολιτικού εγκλήματος. Αυτό προτείνουμε εμείς ένα FBI το οποίο να κάνει την δουλειά του ανεξάρτητα. Να έχει την τεχνογνωσία, να έχει τους πόρους, να ελέγχεται από την Βουλή» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για το άσυλο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 επεσήμανε ότι « το νομοσχέδιο κάνει κάτι πολύ σκληρό ,ανήθικο και αναποτελεσματικό. Επιταχύνει τις διαδικασίες με ένα τρόπο που ουσιαστικά θα απορρίπτονται όλες οι αιτήσεις για άσυλο. Εμείς προτείνουμε όσοι βρίσκονται στα νησιά να μεταφερθούν σε όλη την χώρα σε μικρές δομές και να ενσωματωθούν στις κοινωνίες».

Ο Γραμματέας του Μέρα 25 σήμερα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του το απόγευμα στο ΑΠΘ , με θέμα Πανεπιστήμιο: Από το άσυλο στην αγορά, ενώ το Σάββατο σε συνέντευξη τύπου θα ανακοινώσει τις δράσεις μέχρι το συνέδριο « είμαστε σε προσυνεδριακή διαδικασία. Ξεκινάμε περιφερειακά συνέδρια. Στις 22-23 Μαΐου θα γίνει το κεντρικό συνέδριο στην Αθήνα. Θα ανακοινώσουμε έναν ιδιαίτερα καινοτόμο τρόπο με τον οποίο θα παρθούν οι αποφάσεις» εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης . Τέλος για το αν οι σύνεδροι θα ψηφίσουν και για επικεφαλής του Κόμματος υπογράμμισε ότι «ο επικεφαλής θα βγει από τους λαούς, γιατί είμαστε ένα ενιαίο πανευρωπαϊκό κίνημα».

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος