Καλαμάτα: 18η Χορωδιακή Συνάντηση.

Καλαμάτα: 18η Χορωδιακή Συνάντηση.

Η Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία», διοργανώνει την 18η Χορωδιακή Συνάντηση το Σάββατο και την Κυριακή ( 2-3 Νοεμβρίου) στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 95).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Πρόγραμμα:

Σάββατο 2 Νοεμβρίου, 18:30
Συμμετέχουν οι χορωδίες:
– Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία»
– Άργους «Τελέσιλλα»
– Ορφέας Αγρινίου
– Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου

Κυριακή 3 Νοεμβρίου, 18:00
– Νεανική Αρμονία
– Θεατρική παράσταση «Κούκλες» από τη Θεατρική Ομάδα «Αλητέχνες»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και τις δυο ημέρες.

Θεατρική παράσταση «Κούκλες»
Πέντε κούκλες ξαφνικά ζωντανεύουν πίσω από μια βιτρίνα κι αναρωτιούνται πως έφτασαν εκεί.Σιγά σιγά ανακαλύπτουν πως μια ευχή τους ήταν αρκετή ώστε να γίνουν κούκλες.Μια ευχή που προέκυψε από τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν μέχρι εκείνη τη στιγμή.Ένα διαδραστικό θεατρικό έργο για μεγάλα παιδιά που θίγει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σημερινά μικρά παιδιά.
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Νεκτάριος Μπουτεράκος
Συμμετέχουν: Ν.Βλαχάκου, Τ.Καράμπελα, Ι.Κατσίπου, Κ.Περδικάρη, Π.Πλαγιαννάκος, Π.Σουγλάκου.

Καλλιτεχνική ομάδα «Αλητέχνες»
Η καλλιτεχνική ομάδα «Αλητέχνες» συστάθηκε τον Οκτώβριο 2018 με μαθήματα υποκριτικής στο Πνευματικό κέντρο Γυθείου, σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Γυθείου «Στερνάκλες» και πλέον με τον Μουσικό Όμιλο Γυθείου. Το όνομά της προήλθε από τους Αλήτες της τέχνης, από τους ανθρώπους δηλαδή που αναζητούν το μεγάλο «Κ», το κοινό τους, ώστε από Αλητέχνες να γίνουν Καλλιτέχνες

Ένωση Φίλων Μουσικής «Αρμονία»
Η Ένωση Φίλων Μουσικής «Αρμονία» ιδρύθηκε στις αρχές του 1992 με σκοπό να συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.
Το μουσικό τμήμα της «Αρμονίας» έχει ως πυρήνα του την 60μελή μικτή τετράφωνη χορωδία.
Εκτός από τις εκδηλώσεις (χορωδιακές συναντήσεις ή αφιερώματα σε Έλληνες Συνθέτες) που διοργανώνει κάθε χρόνο στην Καλαμάτα, έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις σε πολυάριθμες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού ( Καναδάς, Κάτω Ιταλία, Πάφος και Αγλαντζιά Κύπρου, Πράγα , Ελσίνκι κ.α.
Ακόμα έχει λάβει μέρος στο θέατρο Λυκαβηττού συνοδεύοντας στη συναυλία του το Μιχάλη Βιολάρη. Τον Ιούνιο του 2017 συμμετείχε στην μεγαλειώδη συναυλία «όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.
Η χορωδία ψάλλει τετράφωνα την Θεία Λειτουργία σε Ιερούς Ναούς του νομού, αλλά και σε άλλους ναούς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, που τακτικά φροντίζει να επισκέπτεται.
Πρόσφατα ξεκίνησε η λειτουργία του παιδικού τμήματος»Νεανική Αρμονία» σε διδασκαλία Πηνελόπης Μακροπούλου και Σόφης Τσόγκα.
Χοράρχης – Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Μιχάλης Γαργαλιώνης

www.ert.gr

Φιλάνθη Λάγιου
image}

Αφήστε μια απάντηση