Γ. Κασαπίδης: Στρατηγική προτεραιότητα η ολοκλήρωση του οδικού άξονα της Φλώρινας, αποτελεί

Γ. Κασαπίδης: Στρατηγική προτεραιότητα η ολοκλήρωση του οδικού άξονα της Φλώρινας, αποτελεί

«Στρατηγική προτεραιότητα για τη νέα Περιφερειακή Αρχή η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Π.Ε. Φλώρινας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κασαπίδης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, απαντώντας στις αιχμές της παράταξης της κ.Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, αναφορικά με το έργο του κάθετου άξονα Νίκη Φλώρινας – Πτολεμαΐδα – Κοζάνη – όρια Π.Ε. Λάρισας.
Ο κ. Κασαπίδης τόνισε ότι «το Περιφερειακό συμβούλιο θα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να βλέπει την υλοποίηση των έργων, τα οποία θα απολαμβάνουν οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς θα διευκολυνθεί η πρόσβαση και η επικοινωνία μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από την αξιοποίηση όλων εκείνων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, τα οποία έμειναν ανεκμετάλλευτα λόγω των αγκυλώσεων και άστοχων αντιπαραθέσεων των προηγούμενων ετών».

Ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για δυσκολίες που κληρονομήθηκαν από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, απευθύνοντας πρόσκληση προς τον χώρο της αντιπολίτευσης, να αναζητηθούν οι συγκλίσεις, για την από κοινού αντιμετώπισή τους.

Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις στον τύπο του περιφερειακού συμβούλου και πρώην Νομάρχη Φλώρινας Γιάννη Στρατάκη, περί υπονόμευσης της περιφερειακής συνείδησης, ο Περιφερειάρχης δήλωσε «ο κ. Στρατάκης κατείχε θέση ευθύνης και με την εμπειρία του όφειλε να συμβάλλει στην άρση των προβλημάτων, αντί να αρκείται σε μονολόγους δια δημοσιευμάτων στον τύπο» επαναλαμβάνοντας τη θέση του για ανάγκη λήψης συλλογικών αποφάσεων σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου και επικρίνοντας τις πρακτικές του μονολόγου της δημοσιότητας στα Μ.Μ.Ε.

Τέλος, ο κ. Κασαπίδης κάλεσε τον Γιάννη Στρατάκη «να καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις και να συμβάλλει γόνιμα στην υλοποίηση των έργων της Δυτικής Μακεδονίας και να μην παραπληροφορεί τον κόσμο» προτρέποντας τις Φλωρινιώτισσες και τους Φλωρινιώτες «να μην υποκύπτουν στην παγίδα της πόλωσης και των ψευτοδιλημμάτων του κ. Στρατάκη».

www.ert.gr

ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ
image}

Αφήστε μια απάντηση