Φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή σε 53χρονο για απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκου

Φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή σε 53χρονο για απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκου

Σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή, καταδικάστηκε ο 53χρονος άνδρας που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες μέσα στο αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαινε ημίγυμνος ένας 16χρονος.

Η απόφαση του αυτόφωρου τριμελούς πλημμελιοδικείου για απόπειρα γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, ήταν ομόφωνη και δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, που ζήτησε ο συνήγορός του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 53χρονος είχε κλείσει ερωτικό ραντεβού με τον 16χρονο, μέσω κοινωνικών μέσων δικτύωσης και φαίνεται ότι του είχε τάξει χρήματα.

Στην προανακριτική του κατάθεση ο 16χρονος, που δεν παρέστη στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι ο 53χρονος του έστελνε ερωτικά μηνύματα, δεν ρώτησε ποτέ την ηλικία του, ενώ στο αυτοκίνητό του, όπου μπήκε με τη θέλησή του, του ζήτησε να βγάλει την μπλούζα του και δεν πρόλαβε να ασελγήσει επάνω του.

Αθώος και συντετριμμένος δήλωσε ο 53χρονος κατηγορούμενος και στην απολογία του δήλωσε ότι δεν γνώριζε την ηλικία του ανήλικου, υποστήριξε πως τον θεωρούσε μεγαλύτερο και αγνοεί για ποιο λόγο έβγαλε την μπλούζα του.

 

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: ΑΝΝΑ ΒΛΑΧΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

 

 

 

 

 

 

 

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη