Ημερίδα για την ανάπτυξη από τους αποφοίτους του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου

Ημερίδα για την ανάπτυξη από τους αποφοίτους του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου

Ημερίδα με θέμα «Αναπτυξιακές προοπτικές για το Βόλο και την Μαγνησία» οργανώνουν το Σάββατο 2 Νοεμβρίου ώρα 6 μ.μ στο κινηματοθέατρο «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ» οι Απόφοιτοι του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου στα πλαίσια του εορτασμού των 80 χρόνων ιστορίας του σχολείου. Συνδιοργανωτής είναι η Πολιτιστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Πολύτροπος Μούσα”.

Ομιλητές είναι: 1) Πάρης Δράγνης, εφοπλιστής. Θα αναφερθεί στις ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας που προσφέρει ο χώρος της ναυτιλίας, με έμφαση στις ναυτικές σπουδές 2) Χρήστος Τριαντόπουλος, δρ. Πολιτικής Οικονομίας, Γ.Γ. Υπουργείου Οικονομικών, θα μιλήσει με θέμα “Η Μαγνησία στη Νέα Εποχή” 3) Κωνσταντίνος Αδαμάκης, Καθηγητής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Παν/μίου Θεσσαλίας και απόφοιτος του σχολείου. Θέμα της ομιλίας: “Βόλος, ένα πετυχημένο πείραμα αξιοποίησης της βιομηχανικής παράδοσης” 4) Παναγιώτης Μποσνάκης, καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και απόφοιτος του Σχολείου, ομιλία με θέμα: “Εκπαίδευση και πολιτισμός ως μοντέλα καινοτόμου ανάπτυξης” 5) Γιάννης Παρίσης, Πλοίαρχος Ε.Ν, ιδρυτής του “Ναυτικού Μουσείου Σκιάθου”. Θα προηγηθούν χαιρετισμοί. Θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Με την εκδήλωση αυτή θέλουμε να καταδείξουμε τον πρωταρχικό ρόλο της εκπαίδευσης στην προκοπή και στις προοπτικές ενός τόπου. Για το λόγο αυτό δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην παρουσία των νέων (μαθητών-φοιτητών) στην εκδήλωση.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση