Κρήτη: Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου οι ανακοινώσεις για το ΒΟΑΚ

Κρήτη: Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου οι ανακοινώσεις για το ΒΟΑΚ

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα γίνουν ανακοινώσεις για την πορεία και το σχεδιασμό του Βόρειου Ωδικού Άξονα Κρήτης, από την τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή, που θα επισκεφθεί το νησί το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Αυτό ανακοίνωσε από το Ρέθυμνο, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε πως οι διαδικασίες για τον ΒΟΑΚ έχουν προχωρήσει, ενώ τόνισε πως ήδη προχωρούν οι μελέτες για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας που αναμένεται να ανακοινωθούν αναλυτικά τον Νοέμβριο.
Συγκεκριμένα τόνισε: «Το επόμενο διάστημα με τον Υπουργό τον κ. Καραμανλή σκοπεύουμε να κατέβουμε στην Κρήτη, ακριβώς για να μπορέσουμε να πούμε προς τον Κρητικό λαό το σχέδιο το οποίο υπάρχει για την ανάπτυξη του Βόρειου Οδικού Άξονα . Όπως έχουμε πει δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα τα τελευταία χρόνια παρά τις δημόσιες εξαγγελίες της. Εμείς στους τρεις μήνες τους οποίους έχουμε την χαρά να βρισκόμαστε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχουμε προχωρήσει πάρα πολλές από τις διαδικασίες. Πέρα από το μεγάλο έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα, προχωρούν και οι μελέτες και σε λίγο θα έχουμε και την προκήρυξη τω έργων σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας σε διάφορα τμήματα του δρόμου και το επόμενο διάστημα θα είμαστε απόλυτα συγκεκριμένοι σε ό,τι αφορά την πορεία του μεγάλου έργου»

www.ert.gr

Μαρίνα Μανδακάκη