Γρεβενά: Στη Βουλή το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων

Γρεβενά: Στη Βουλή το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων

Ερώτηση, αναφορικά με τους μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και τη δράση των Μ.Κ.Ο, προς τους υπουργούς: Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα,  Εξωτερικών, Νικόλαο Δένδια, Προστασίας του Πολίτη,  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννη Βρούτση, Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιώργο Κουμουτσάκο κατέθεσε χθες Τετάρτη 23 Οκτωβρίου ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης.

Στην ερώτησή του ο κ. Πάτσης, αφού επισημαίνει ότι σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα στον ορεινό όγκο κοντά στο Εθνικό Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας έχουν εγκατασταθεί από το 2016 μετανάστες, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν μετακινηθεί αλλά εξακολουθούν να διαμένουν εκεί, τονίζει ότι δραστηριοποιούνται και αρκετές Μ.Κ.Ο. για τις οποίες δεν υπάρχει σαφής και επίσημη ενημέρωση σχετικά με το ποιες είναι ακριβώς, ποιοι τις απαρτίζουν σε επίπεδο διοίκησης, ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησής τους και ποιο είναι το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας τους.

Για τους λόγους αυτούς ρωτά τους υπουργούς: ποιος είναι ο επίσημος αριθμός των μεταναστών που διαμένουν στον ορεινό όγκο των Γρεβενών, από ποιες χώρες προέρχονται και ποιο είναι το χρονικό διάστημα παραμονής τους, ποιο είναι το ακριβές τίμημα που λαμβάνουν οι ξενοδόχοι για κάθε μετανάστη, ποιες Μ.Κ.Ο δραστηριοποιούνται στα Γρεβενά, ποιοι απαρτίζουν τα Διοικητικά Συμβούλια και αν χρησιμοποιούν προσωπικό και με ποιους όρους απασχόλησης;

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Αναστασία Παπαντώνη