Ημερίδα Αποφοίτων 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου για τα 80χρονα του σχολείου

Ημερίδα Αποφοίτων 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου για τα 80χρονα του σχολείου

Ημερίδα με θέμα «Αναπτυξιακές προοπτικές για το Βόλο και τη Μαγνησία» οργανώνουν το Σάββατο 2 Νοεμβρίου ώρα 6 μ.μ στο κινηματοθέατρο «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ» οι Απόφοιτοι του 2ου Εξαταξίου Γυμνασίου Αρρένων Βόλου- 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου στα πλαίσια του εορτασμού των 80 χρόνων ιστορίας του σχολείου. Συνδιοργανωτές είναι το “Ίδρυμα Δεληγεώργη” και η Πολιτιστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Πολύτροπος Μούσα”, που ανήκουν σε απόφοιτους του σχολείου.
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι: 1) Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας 2) Πάρης Δράγνης, βολιώτης εφοπλιστής. Θα αναφερθεί στις ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας που προσφέρει ο χώρος της ναυτιλίας, με έμφαση στις ναυτικές σπουδές 3) Χρήστος Τριαντόπουλος, δρ. Πολιτικής Οικονομίας, γ.γ. Υπουργείου Οικονομικών 4) Κωνσταντίνος Αδαμάκης, επίκουρος καθηγητής Αρχιτεκτονικής Π.Θ και απόφοιτος του σχολείου. Θα αναφερθεί στην αρχιτεκτονική αξιοποίηση της βιομηχανικής παράδοσης του τόπου 5) Παναγιώτης Μποσνάκης, καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και απόφοιτος του Σχολείου, ομιλία με θέμα: “Εκπαίδευση και πολιτισμός ως μοντέλα καινοτόμου ανάπτυξης”.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τις προοπτικές του τόπου μας σε όλους τους τομείς της οικονομίας και του πολιτισμού, να καλέσει τους αρμόδιους φορείς σε συνεργασία. Επίσης θέλουμε να καταδείξουμε τη σημαντική προσφορά των σχολείων στην ανάπτυξη της πόλης και γενικά τον πρωταρχικό ρόλο της εκπαίδευσης στην προκοπή και στις προοπτικές ενός τόπου. Για το λόγο αυτό δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην παρουσία των νέων (μαθητών-φοιτητών) στην εκδήλωση.

www.ert.gr

ertweb