OnePlus 7T: Το frosted glass έσπασε αμέσως στο τεστ κάμψης

Techblog.gr

Όταν κυκλοφορεί ένα smartphone το οποίο αξίζει την προσοχή τότε το βλέπουμε να λαμβάνει review από το DxOMark, το κάνει βίδες το iFixit, και το παίρνει στα χέρια του ο JerryRigEverything. Το τελευταίο smartphone που πέρασε τα βασανιστήρια του γνωστού YouTuber είναι το OnePlus 7T, και τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο θετικά.

Οι δοκιμές αντοχής

Αρχικά, ο JerryRig ξεκίνησε με ένα scratch test το οποίο απέδειξε πως η συσκευή είναι τόσο ανθεκτική όσο άλλες στην κατηγορία της. Το OnePlus 7T έχει Gorilla Glass το οποίο αντέχει γρατζουνιές επιπέδου 7 στην κλίμακα σκληρότητας του Mohs. Η οθόνη του OnePlus 7T τα πήγε πολύ καλά στο τεστ θερμότητας, ενώ συνολικά το smartphone ανταποκρίθηκε όπως θα περίμενε κανείς στις πολλαπλές δοκιμές γδαρσίματος του JerryRig.

OnePlus 7T Durability test jerryrig

Η στιγμή της καταστροφής

Το γυαλί του module της κάμερας του OnePlus 7T προστάτευσε και με το παραπάνω τις κάμερες και το frosted glass φαίνεται να έχει καλή επικάλυψη η οποία δεν καταστρέφεται.

Ωστόσο, το γυαλί που διακοσμεί την πλάτη του smartphone δεν είναι καθόλου ανθεκτικό. Ο JerryRig λύγισε ελάχιστα το OnePlus 7T και το frosted glass ράγισε. Όσο ο YouTuber συνέχισε να λυγίζει το smartphone το γυαλί καταστρέφονταν ακόμη περισσότερο.

OnePlus 7T Durability test jerryrig

Η αιτία

Φαίνεται ότι η χρήση γυαλιού σε συνδυασμό με μία τεράστια στρογγυλή τρύπα στο κέντρο δεν είναι και ο καλύτερος σχεδιασμός. Θα πρέπει η OnePlus να σκεφτεί καλά πώς θα σχεδιάσει το επόμενο flagship της.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος