Ολοκληρώθηκε η πρώτη μεγαλύτερη σε διάρκεια απευθείας πτήση

Perierga.gr - Ολοκληρώθηκε η πρώτη μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση

Η αεροπορική εταιρεία Qantas ολοκλήρωσε επιτυχώς τη δοκιμή της μεγαλύτερης σε διάρκεια εμπορικής πτήσης, την QF7879, που είχε διάρκεια 19 ώρες και 16 λεπτά και προσγειώθηκε την Κυριακή το πρωί στην Αυστραλία. Η πτήση 16,200 χιλιομέτρων (10,066 μίλια) αποτέλεσε δοκιμή ώστε στο πλαίσιο σχετικής έρευνας να διαπιστωθεί πώς το πολύωρο ταξίδι επηρεάζει τους πιλότους, το πλήρωμα και του επιβάτες.

Η πτήση θεωρείται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν είναι πολύ σημαντικά ώστε να αποτυπωθούν οι επιπτώσεις των πολύωρων ταξιδιών στο ανθρώπινο σώμα. Το Boeing 787-9 ταξίδεψε με 49 επιβάτες και χρειάστηκε 19 ώρες και 16 λεπτά για να ολοκληρώσει την πτήση Νέα Υόρκη-Σίδνεϊ. Μάλιστα, τον επόμενο μήνα η Qantas θέλει να επαναλάβει το δύσκολο εγχείρημα, εκτελώντας απευθείας πτήση από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ. Η εταιρία το επόμενο διάστημα θα αποφασίσει εάν θα συμπεριλάβει την πτήση – που θα ξεκινήσει το 2022 ή το 2023 – στα ταξίδια της.

Η πτήση δεν χρειάστηκε ανεφοδιασμό καθώς το αεροσκάφος απογειώθηκε με τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα καυσίμων και περιορισμένο αριθμό αποσκευών. Οι επιβάτες ρύθμισαν τα ρολόγια τους σε ώρα Σίδνεϊ αμέσως μετά την επιβίβαση και διατηρήθηκαν ξύπνιοι έως ότου η νύχτα πέσει στην ανατολική Αυστραλία, για να μειωθεί το jetlag. Έξι ώρες αργότερα, το προσωπικό σέρβιρε ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και χαμήλωσε τα φώτα ώστε οι άνθρωποι να κοιμηθούν.

Στο πλαίσιο της δοκιμαστικής πτήσης, μελετήθηκαν μεταξύ άλλων παράγοντες που επηρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό όπως ο φωτισμός, το φαγητό, η κίνηση, η ψυχαγωγία και ο ύπνος.

No votes yet.
Please wait…

Αφήστε μια απάντηση