Το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στη Ριτσώνα (video)

Το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στη Ριτσώνα (video)

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στη χώρα μας. Το αποτεφρωτήριο έχει κατασκευαστεί στη Ριτσώνα. Έτσι, όσοι επέλεξαν καύση δεν θα υποχρεώνονται να καταφεύγουν στα κρεματόρια της Βουλγαρίας.

Το πρώτο για την Ελλάδα Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών λειτουργεί σε έκταση 11 στρεμμάτων, εντός της βιομηχανικής ζώνης της Ριτσώνας, με συνολικό κόστος της εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού, στα 4 εκατ. ευρώ.

Αφού διευκρινίζει ότι οι αέριοι ρύποι ούτε είναι ορατοί, ούτε έχουν οσμή και καταγράφονται από ηλεκτρονικό σύστημα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αποτέφρωσης, Αντώνης Αλακιώτης, υπογραμμίζει ότι τα φίλτρα αέρος είναι έξι φορές πιο ακριβά από τον κλίβανο.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι είναι συχνοί και πως όχληση δεν υπάρχει για τους κατοίκους, αφού το τελευταίο σπίτι βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ.

Αναφερόμενος σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξηγεί ότι το αποτεφρωτήριο νεκρών βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό, όπως στη Βαρκελώνη ή στο Αμβούργο, όπου η εγκατάσταση βρίσκεται δίπλα σε αθλητικό κέντρο και σε απόσταση 150 μέτρων από σχολικό συγκρότημα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη

www.ert.gr

Σοφία Χούντα