ΕΡΤ2: «Η Αυλή των Χρωμάτων» – Αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο

ΕΡΤ2: «Η Αυλή των Χρωμάτων» – Αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου συνεχίζει το υπέροχο «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού, δίνοντας ραντεβού με τους τηλεθεατές κάθε Πέμπτη στις 8 το βράδυ στην ΕΡΤ2.

«Αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο»

Απόψε, η «Η Αυλή των Χρωμάτων» παρουσιάζει ένα υπέροχο αφιέρωμα  στον αξέχαστο Αλέκο Σακελλάριο με ωραίες παρασκηνιακές ιστορίες και υπέροχα τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ.

Με αφορμή τη μουσικο-θεατρική παράσταση «Τα τραγούδια του Αλέκου» σε κείμενα και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη, η οποία παρουσιάζεται στη Μουσική Σκηνή «Σφίγγα», ακολουθούμε την επιτυχημένη διαδρομή ενός από τους σπουδαιότερους κειμενογράφους  και στιχουργούς, που γνώρισε ο τόπος μας.

Ο μοναδικός Αλέκος Σακελλάριος ήταν ένας  από τους σημαντικότερους ανανεωτές της μεταπολεμικής νεοελληνικής κωμωδίας και από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού.

Καλεσμένοι στη φιλόξενη αυλή μας ο σπουδαίος συνθέτης Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος μας αφηγείται με το μοναδικό χαρισματικό του λόγο, ωραίες ιστορίες από την πολύ επιτυχημένη συνεργασία του με τον Αλέκο Σακελλάριο.

Η αγαπημένη μας Μέλπω Ζαρόκωστα, με την ευγένεια που τη χαρακτηρίζει, μας συγκινεί όταν ανασύρει αναμνήσεις από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και τέλος, η αγαπημένη του σύντροφος Τίνα Σακελλάριου μας εντυπωσιάζει με την ευρυμάθειά της και μας διηγείται μοναδικές ιστορίες, που έχει «συλλέξει» με πολύ τρυφερότητα από την κοινή τους πορεία.

Τραγουδούν: Άννα Μελίτη, Εύα Μιλλή, Νεφέλη Οικονόμου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου.

Χορεύουν μέλη του Σχολής Χορού Marie Claire του Θοδωρή Χαλά: Ελένη Σωτήρογλου, Ναταλία Τελώνη, Κωνσταντίνος Χατζίδης και Πέτρος Βασαλάκης.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Κωνσταντινίδης (ενορχήστρωση – πιάνο), Στέλιος Τζανετής (μουσικός σύμβουλος – μπουζούκι), Κωνσταντίνος Ζέρβας (τύμπανα), Νικόλας Παπακωνσταντίνου (κιθάρα).

www.ert.gr

Γραφείο Τύπου ΕΡΤ