Νέες αφίξεις μεταναστών με συλλήψεις δύο δουλεμπόρων

Νέες αφίξεις μεταναστών με συλλήψεις δύο δουλεμπόρων

Στον εντοπισμό δέκα (10) προσφύγων και μεταναστών καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους ηλικίας 59 και 46 ετών, προέβη το  πρωινές πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019” .
Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του πλωτού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου ταχύπλοο σκάφος, ο χειριστής του οποίου δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα.
Ακολούθησε συνεχής καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών χειριστών – διακινητών, καθώς και την ασφαλή μεταφορά τους στο λιμένα Βαθέος ν. Σάμου.
Στη συνέχεια, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Σάμου, εντόπισαν τους  δέκα (10) αλλοδαπούς μέσα στο ταχύπλοο  ενώ από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος.

Εξάλλου στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών προέβησαν τα  στελέχη του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού σώματος  εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του  ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΣΟ” Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους προχώρησε  στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

The post Νέες αφίξεις μεταναστών με συλλήψεις δύο δουλεμπόρων appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb