Γιατί συνελήφθη η 22χρονη Σαχάρ Ταμπάρ που ήθελε να μοιάσει στην Αντζελίνα Τζολί. Ανατροπή [φωτο]

Γιατί συνελήφθη η γνωστή 22χρονη Ιρανή με την ακραία εμφάνιση που προσπαθούσε να μοιάσει στην Αντζελίνα Τζολί;

Μια ιρανή σταρ του Instagram που έγινε διάσημη λόγω της φαινομενικά ακραίας εμφάνισής της με σκοπό να μοιάσει στην Αντζελίνα Τζολί, συνελήφθη κατηγορούμενη για βλασφημία.

Σύμφωνα με το ΒΒC και το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, η Σαχάρ Ταμπάρ συνελήφθη για εγκλήματα όπως βλασφημία και υποκίνηση βίας.

Η 22χρονη κατάφερε να γίνει διεθνώς γνωστή πέρυσι όταν οι φωτογραφίες της έγιναν viral καθώς η ίδια ισχυρίστηκε πως είχε κάνει 50 πλαστικές με σκοπό να μοιάσει στην σταρ του Χόλιγουντ.

Βέβαια αποκαλύφθηκε πως καμία σχέση δεν ειχαν οι φωτογραφίες που δημοσίευε με την πραγματική της εμφάνιση.

Λίγο καιρό αργότερα, έγινε γνωστό πως οι περισσότερες από τις φωτογραφίες της είχαν δεχθεί επεξεργασία. Οι εικόνες της είχαν προκαλέσει ανησυχία, αλλά και χλεύη καθώς η Ταμπάρ εμφανιζόταν παραμορφωμένη.

Αλλά μεγάλο μέρος της εμφάνισής της ήταν αποτέλεσμα ειδικού μακιγιάζ και ψηφιακής επεξεργασίας.

Οι δικαστικές αρχές συνέλαβαν την Τάμπαρ μετά από πληροφορίες που υπέβαλαν οι πολίτες σχετικά με αυτήν, ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο Tasnim.

Κατηγορείται για βλασφημία, υποκίνηση βίας, παράνομη απόκτηση περιουσίας, προσβολή του κώδικα ένδυσης της χώρας και ενθάρρυνση των νέων για διάπραξη διαφθοράς. Δεν είναι όμως γνωστά περισσότερα για το ποιες ακριβώς πράξεις της, προκάλεσαν τέτοιο κατηγορητήριο.

Στα αριστερά η φωτογραφία που εικάζεται πως δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της Tabar

Ο λογαριασμός της στο Instagram διαγράφηκε ενώ όπως αναφέρει το BBC, το όνομά της έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των influencers και social media σταρ της χώρας, οι οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι για σειρά παραβιάσεων του αυστηρού ιρανικού νομού.

Η αναφορά της κράτησής της προκάλεσε σειρά σχολίων στα Twitter με πολλούς να επικρίνουν τη στάση των αρχών.

Αφήστε μια απάντηση