Microsoft Surface Pro X: Με ειδικά σχεδιασμένο ARM επεξεργαστή και πάχος 5,3mm

Techblog.gr

Η Microsoft αναβίωσε σήμερα το όνειρο της να δημιουργήσει ένα αξιόλογο ARM-powered Surface. Η τελευταία προσπάθεια της εταιρεία ήταν το Surface 2 που κυκλοφόρησε το 2013. Τελικά, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός επανέρχεται με το Microsoft Surface Pro X.

Microsoft Surface Pro X

Αρχικά, το Surface Pro X έχει PixelSense display 13 ιντσών με ανάλυση 2.880×1.920 pixels και πυκνότητα 267ppi. Επίσης, έχει Studio μικρόφωνα, δυνατότητα εγγραφής 4K UHD βίντεο, και υποστηρίζει ταχυφόρτιση. Το πάχος της υβριδικής αυτής συσκευής είναι μόλις 5,3 χιλιοστά και το βάρος της 760 γραμμάρια.

Στο εσωτερικό του Surface Pro X θα βρούμε μία ειδική έκδοση του Snapdragon 8cx, τον οποίο ανέπτυξε η Qualcomm σε συνεργασία με την Microsoft αποκλειστικά για τη συσκευή αυτή, και τον ονομάζουν Surface SQ1.

Microsoft Surface Pro X

Επιπλέον, επειδή ο επεξεργαστής είναι χτισμένος στην αρχιτεκτονική της ARM υποστηρίζει συνδεσιμότητα LTE, γρήγορη φόρτιση και USB type-C. Ακόμη, είναι συμβατό με το Surface Slim Pen, το οποίο είναι επαναφορτιζόμενο και λειτουργεί όπως το Surface Pen στο Microsoft Surface Pro 7.

Το Microsoft Surface Pro X μπορεί να φορτίζει στην ειδική θέση που σχεδίασε η εταιρεία στη νέα θήκη Signature Keyboard. Τέλος, είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία στα $999 και οι αποστολές θα ξεκινήσουν στις 5 Νοεμβρίου.

Microsoft Surface Pro X

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος