Microsoft Surface Duo: Επίσημα Android smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη

Techblog.gr

Στα πλαίσια του Surface Event 2019 η Microsoft παρουσίασε το Surface Duo το οποίο είναι η πρώτη Surface συσκευή τσέπης, με αναδιπλούμενη οθόνη η οποία αποτελείται από δύο που έχουν μέγεθος 5.6″, ενώ όταν ξεδιπλώνεται φτάνει τις 8.3″.

Το σημαντικό στο Surface Duo είναι πως αυτή η αναδιπλούμενη συσκευή τρέχει λειτουργικό σύστημα Android, μπορεί να δεχθεί και να πραγματοποιήσει κλήσεις, κάνοντάς την στην ουσία το πρώτο Surface Android smartphone, το οποίο διαθέτει, εκτός των άλλων, διπλή οθόνη.

Στο video με το οποίο η Microsoft αποκάλυψε τη συσκευή, βλέπουμε πως το Surface Duo δείχνει να έχει λεπτή κατασκευή, αποτελείται από δύο οθόνες οι οποίες συνδέονται με μηχανισμό και υπάρχει κάμερα εσωτερικά της συσκευής, η οποία μπορεί να ξεδιπλωθεί σε 360 μοίρες και να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο πλευρές της. Εξωτερικά του Surface Duo δεν υπάρχει κάποια κάμερα ενώ στο κάτω μέρος της συσκευής βρίσκουμε μια θύρα η οποία μοιάζει με θύρα USB-C.

Η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του Surface Duo δεν είναι γνωστή, αλλά αναμένεται να εμφανιστεί στην αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων του 2020.

Πηγή

Techblog.gr

Ιάκωβος Μπελώνιας