- Σερβίρεις : 6
- Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
- Έτοιμη σε : 30m
Μια ωραία συνταγή για να φτιάξετε ρεβύθια σαλάτα με μουστάρδα, λάχανο και γιαούρτι, ένα χορταστικό πιάτο που σερβίρεται ως σαλάτα, κυρίως πιάτο αλλά και συνοδευτικό σε μικρότερες ποσότητες. Η σως που συνοδεύει τα ρεβύθια είναι πραγματικά γευστικότατη και δίνει μια δροσιστική πινελιά στο πιάτο.
Υλικά
- 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουτ.γλ. μουστάρδα
- 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα ή από κονσέρβα
- Μισό λάχανο ψιλοκομμένο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 κουτ.σούπας ξύδι από λευκό κρασί
- 1 κούπα γιαούρτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο
Βήμα 2
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τη μουστάρδα για 3 λεπτά
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το λάχανο και 2 κούπες νερό
Βήμα 4
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι
Βήμα 5
Βράζουμε για ακόμα 3-4 λεπτά χωρίς καπάκι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά
Βήμα 6
Ρίχνουμε το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε
Βήμα 7
Βάζουμε τα ρεβίθια σε μια πιατέλα
Βήμα 8
Αλατοπιπερώνουμε το γιαούρτι και το προσθέτουμε στα ρεβίθια
Βήμα 9
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
Βήμα 10
Τα ρεβύθια σαλάτα με μουστάρδα, λάχανο και γιαούρτι είναι έτοιμα