Ρεβύθια σαλάτα με μουστάρδα, λάχανο και γιαούρτι

  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m
Μια ωραία συνταγή για να φτιάξετε ρεβύθια σαλάτα με μουστάρδα, λάχανο και γιαούρτι, ένα χορταστικό πιάτο που σερβίρεται ως σαλάτα, κυρίως πιάτο αλλά και συνοδευτικό σε μικρότερες ποσότητες. Η σως που συνοδεύει τα ρεβύθια είναι πραγματικά γευστικότατη και δίνει μια δροσιστική πινελιά στο πιάτο.

Υλικά

  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ.γλ. μουστάρδα
  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα ή από κονσέρβα
  • Μισό λάχανο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κούπα γιαούρτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 2

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τη μουστάρδα για 3 λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το λάχανο και 2 κούπες νερό

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι

Βήμα 5

Βράζουμε για ακόμα 3-4 λεπτά χωρίς καπάκι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά

Βήμα 6

Ρίχνουμε το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 7

Βάζουμε τα ρεβίθια σε μια πιατέλα

Βήμα 8

Αλατοπιπερώνουμε το γιαούρτι και το προσθέτουμε στα ρεβίθια

Βήμα 9

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε

Βήμα 10

Τα ρεβύθια σαλάτα με μουστάρδα, λάχανο και γιαούρτι είναι έτοιμα

πηγή: miam.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση