Νέα απεργία του ΕΚΛ στις 2 Οκτωβρίου για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Νέα απεργία του ΕΚΛ στις 2 Οκτωβρίου για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτωβρίου και συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία στις 10:30πμ. συνεχίζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, τις κινητοποιήσεις για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΛ «η απεργία στις 24 Σεπτέμβρη ήταν μια πρώτη δυναμική, μαχητική απάντηση απέναντι στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και του ΣΕΒ. Το ΕΚΝΛ μαζί με δεκάδες Ομοσπονδίες ,Εργατικά Κέντρα, εκατοντάδες Σωματεία σε όλη την Ελλάδα σήκωσαν το βάρος της ευθύνης να οργανωθεί άμεσα ο αγώνας ενάντια στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης για μισθούς και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ήταν πραγματική απάντηση στην μεγαλοεργοδοσία και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που πολέμησε λυσσαλέα αυτή την απεργία.
Δεν συμβιβαζόμαστε, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Δεν παραδίδουμε στην κυβέρνηση και την εργοδοσία την δυνατότητα να οργανωνόμαστε να παλεύουμε και να διεκδικούμε. Συμβάσεις συλλογικές κι όχι συμφωνίες ατομικές. Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα, κάτω τα χέρια από την απεργία. Δυναμώνουμε τον αγώνα, κλιμακώνουμε την πάλη μας με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη».

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος