Η Sony ετοιμάζει 5G flagship smartphone με Snapdragon 865

Techblog.gr

Sony Xperia with Snapdragon 865

Πρόσφατα η Sony ανακοίνωσε το νέο της flagship smartphone που ονομάζεται Sony Xperia 5 και είναι εξοπλισμένο με τον Snapdragon 855. Σήμερα, το κινέζικο site τεχνολογίας MyDrivers ανακάλυψε μία δημοσίευση της ιαπωνικής ιστοσελίδας AndroPlus που αναφέρει ότι η εταιρεία ετοιμάζει ένα νέο 5G flagship smartphone με τον μη ανακοινωμένο Snapdragon 865.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, η ιστοσελίδα εντόπισε μία καταχώρηση στον server της Sony η οποία περιέχει την αναφορά “SM8250”. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει θέλουν τον Snapdragon 865 της Qualcomm να έχει κωδικό όνομα το “SM8250” και η συσκευή με τον νέο επεξεργαστή έχει κωδική ονομασία “Hana”.

Sony Xperia with Snapdragon 865

Προηγούμενες αναφορές θέλουν την Qualcomm να κυκλοφορεί δύο flagship επεξεργαστές μέσα στο 2019. Ο ένας θα ενσωματώνει 5G τεχνολογία και ο άλλος θα είναι μία φθηνότερη λύση ενός συμβατικού chip το οποίο θα υποστηρίζει το X50 5G Modem.

Ο Snapdragon 855+ δεν αποτελεί διαφορετικό επεξεργαστή, αλλά μία επιπλέον έκδοση του αρχικού chip. Οπότε, αν οι φήμες ισχύουν ο Snapdragon 865 είναι ο δεύτερος flagship επεξεργαστής ο οποίο μάλιστα θα υποστηρίζει μνήμες LPDDR5.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν όντως το επόμενης γενιάς flagship της Sony θα υποστηρίζει 5G ή όχι, αλλά πρόσφατες φήμες αναφέρουν ένα smartphone με όνομα Sony Xperia J8910 το οποίο έχει κωδική ονομασία “Horus”. Οι φήμες θέλουν τη συσκευή να χρησιμοποιεί τον Snapdragon 855+ και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί αναφορά σε κάποιο 5G smartphone της εταιρείας.

Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, τότε το Sony με κωδική ονομασία “Hana” θα είναι το πρώτο 5G smartphone της εταιρείας. Επίσης, από τη στιγμή που αναμένουμε την ανακοίνωση του Snapdragon 865 προς το τέλος του 2019, η συγκεκριμένη συσκευή θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος