Huawei Mate 30: Πόσοι παρακολούθησαν την παρουσίαση τους στο YouTube;

Techblog.gr

Huawei Mate 30 YouTube Views

Εχθές στο Μόναχο της Γερμανίας η Huawei παρουσίασε τα νέα Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro, τα Huawei Watch GT 2, την έξυπνη τηλεόραση Huawei Vision, το EMUI 10 και μερικές περιφερειακές συσκευές.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Huawei αποφάσισε να κάνει livestream την παρουσίαση των νέων συσκευών στο YouTube. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τα νέα smartphones δεν θα έχουν τα Google Apps και Services προεγκατεστημένα, άρα ούτε και το YouTube για να παρακολουθούν οι χρήστες μελλοντικά livestream.

Όπως και να έχει πρόκειται για την πιο δημοφιλή πλατφόρμα και το YouTube είναι ο πιο εύκολος και προσβάσιμος τρόπος να παρακολουθήσει κανείς τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Είχαμε αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των iPhone 11 κατά μέσο όρο οι θεατές στο YouTube κυμαίνονταν στα 1,7 με 1,8 εκατομμύρια. Οπότε ας δούμε πόσους θεατές συγκέντρωσε η παρουσίαση της Huawei.

Η Huawei ξεκίνησε το livestream μισή ώρα πριν αρχίσει η παρουσίαση με τους θεατές να κυμαίνονται γύρω στις 20.000 και να ανεβαίνουν σταδιακά. Όταν ο CEO της εταιρείας, Richard Yu, ανέβηκε στη σκηνή οι θεατές που έβλεπαν το stream ήταν 59.830.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τα Huawei Mate 30 και απασχόλησε το κοινό για περίπου μία ώρα. Καθ’ολη τη διάρκεια της παρουσίασης των συσκευών οι θεατές ήταν από 65 μέχρι 75 χιλιάδες, και με το μέγιστο πλήθος θεατών που προσέλκυσε η παρουσίαση ήταν 76.664.

Όταν τελείωσε το κομμάτι της παρουσίασης των Huawei Mate 30 οι θεατές έπεσαν στις 50.000 και παρέμειναν σε αυτόν τον αριθμό για την υπόλοιπη μισή ώρα που διήρκησε το δεύτερο σκέλος του stream το οποίο αφορούσε τις υπόλοιπες συσκευές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης το live chat ήταν ενεργό κάτι που μας έκανε εν μέρη να καταλάβουμε τους λόγους που η Apple προτίμησε να το έχει απενεργοποιημένο. Στο τέλος της εκδήλωσης το YouTube ανέφερε ότι οι συνολικές προβολές ήταν 95.208.

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος