EMUI 10: Τι προφέρει χωρίς τις εφαρμογές και υπηρεσίες της Google;

Techblog.gr

EMUI 10 Official

Εκτός από την παρουσίαση των Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro, των Huawei Watch GT 2 και της έξυπνη τηλεόραση Huawei Vision, η εταιρεία αποκάλυψε περισσότερα σχετικά με το EMUI 10. Η νέα custom είναι βασισμένη στο Android Open Source Project και δεν διαθέτει τα Google Services.

Κατά τη διάρκεια της 90λεπτης παρουσίασης ο Richard Yu αφιέρωσε μερικά λεπτά στην παρουσίαση του EMUI 10 και των νέων χαρακτηριστικών του. Αρχικά, το λογισμικό έχει νέο colour scheme, το λεγόμενο Morandi. Ο Giorgio Morandi ήταν Ιταλός ζωγράφος ο οποίος χρησιμοποιούσε “τονική λεπτότητα” για να ζωγραφίσει άψυχα αντικείμενα.

EMUI 10 Official

Ο νέος σχεδιασμός χρησιμοποιεί επίσης το Magazine layout, έχει fluid animations και υποστηρίζει πολλαπλών γωνιών swipe. Όπως το Android 10 έτσι και το EMUI 10 υποστηρίζει dark mode το οποίο εφαρμόζεται σε όλο το UI. Η εταιρεία έχτισε ειδικό engine ώστε να εφαρμόζεται το dark mode σε όλες τις εφαρμογές.

Επιπλέον, το EMUI 10 φέρνει έγχρωμη Always-on Display η οποία εμφανίζει διάφορα backgrounds, patterns, και δείχνει ειδοποιήσεις, το ρολόι, την μπαταρία και άλλα. Σε περίπτωση που είμαστε κάτοχος ενός smartwatch της εταιρείας τότε στην οθόνη αυτή εμφανίζεται ο dial που έχουμε ρυθμίσει στο ρολόι.

Με το EMUI 10 έγιναν επίσης διαθέσιμες αρκετές AI λειτουργίες όπως το AI space control, το οποίο είναι ουσιαστικά ένας διαφορετικός τρόπος να ονομάσει η εταιρεία τα gestures. Το AI screen αναγνωρίζει την γωνία που βλέπουμε την οθόνη και την κάνει αυτόματα περιστροφή.

Ακόμη, όπως η Samsung έτσι και η Huawei εισάγει μία λειτουργία στα κινητά της που την ονομάζει Intelligent Multi-screen collaboration. Με αυτή τη λειτουργία το smartphone γίνεται ουσιαστικά mirror στην οθόνη του υπολογιστή και επιτρέπει στον χρήστη να στέλνει μηνύματα, να βλέπει βίντεο, να κάνει drag and drop αρχεία και άλλα.

Προς το παρόν, η νέα έκδοση τρέχει στα Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro. Επίσης, ξεκίνησε η closed beta για τα Huawei P30, ενώ μελλοντικά το EMUI 10 θα γίνει διαθέσιμο στα Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20X, Mate 20 RS, Honor 20, Honor V20, Honor Magic 2 και άλλες συσκευές.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος