Τίμησαν τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος της Βιάνου

Τίμησαν τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος της Βιάνου

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου, στο Σελί Αμιρών, κορυφώθηκαν χθες οι τετραήμερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 461 θύματα, που εκτελέστηκαν τον Σεπτέμβριο του 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα.
Το παρών έδωσαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ηρακλείου, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος στις δηλώσεις του ανέφερε: «Σ’ αυτό τον μαρτυρικό τόπο, τη λεβεντογέννα Κρήτη, φωνές ακραίες ναζιστικές και ακροδεξιές δεν μπορούν να φυτρώσουν» προσθέτοντας ότι: « Όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν έχει κανένας δικαίωμα να ξεχάσει».
Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στα όσα είπε στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών: «Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας παραμένει στο χθες των θεμάτων του. Δεν ζήτησε μία συγγνώμη για τα 4 χρόνια βαρύτατης υπερφορολόγησης, των παρεμβάσεων για τα 100 δις ευρώ με τα οποία χρέωσε της επόμενες γενιές. Οι Έλληνες έχουν αφήσει στο χθες τον κ. Τσίπρα. Ενωμένοι θα προχωρήσουμε στο δρόμο μπροστά, στην ανάπτυξη για όλους».
Οι εκδηλώσεις για τα 76 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου ολοκληρώνονται σήμερα με συναυλία στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο.

www.ert.gr

Νεκταρία Μανουσουδάκη