Η «Φλόγα Αγάπης» στην Καρδίτσα – Έναρξη των εκδηλώσεων της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας»

Η «Φλόγα Αγάπης» στην Καρδίτσα – Έναρξη των εκδηλώσεων της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας»

Ο Δήμος Καρδίτσας θέλοντας να συμβάλει στη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος, συμμετέχει και φέτος στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών για 17η φορά.
Η «Φλόγα Αγάπης» άναψε στις 26 Αυγούστου στην Αθήνα και σημερα στην Καρδίτσα στην κεντρική πλατεία στις 11.30 το μεσημερι, έπειτα από μια λαμπαδηδρομία που ξεκίνησε συμβολικά από το κτήριο όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καρδίτσας. Η λαμπαδηδρομία, στην οποία, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν μικροί μαθητές, άτομα με αναπηρίες, αθλητές, μοτοσυκλετιστές και πολίτες, κατέληξε στην οδό Λ. Σακελλαρίου 16 και μέσω του κεντρικού πεζοδρόμου στην πλατεία όπου ήταν στημένος ο βωμός. Να σημειωθεί ότι στο χώρο υπήρχε και κινητή μονάδα του νοσοκομείου όπου οι πολίτες μπορούσαν να δώσουν αίμα. Η συγκεκριμένη εκδήλωση έδωσε και το έναυσμα της έναρξης των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Σε σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος είπε ότι η Καρδίτσα είναι η πόλη του ποδηλάτου, με διακρίσεις για τις δράσεις στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας και η νέα δημοτική αρχή επιθυμεί οι επισκέπτες της πόλης να είναι ακριβώς αυτό το πρώτο πράγμα που θα αντιλαμβάνονται. Μεταξύ άλλων είπε ότι ο Δήμος Καρδίτσας, 2ος στην Ελλάδα μετά το Δήμο Ρεθύμνης, βρίσκεται στη διαδικασία προμήθειας ενός σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο οποίος θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο στην πόλη της Καρδίτσας (επί της οδού Ιεζεκιήλ, στο ύψος του Δημαρχείου και απέναντι από το ξενοδοχείο Άστρον, δίπλα στη θέση στάθμευσης ΑμεΑ) και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες φόρτισης τόσο των δημοτών, κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όσο και των επισκεπτών της περιοχής. Τέλος ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δήμου που θα μετακινούνται με ποδήλατο θα έχουν μειωμένα δημοτικά τέλη.
Η περιφερειακή σύμβουλος κ. Λ. Ρογγανάκη, χαιρετίζοντας την εκδήλωση και αναφερόμενη στην εθελοντική αιμοδοσία, είπε ότι 350 ml και 10 λεπτά σώζουν τρεις ζωές. Δίδοντας αίμα, δίνουμε ζωή, είπε χαρακτηριστικά.
Η επιμελήτρια Α του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας επεσήμανε ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί έκφραση αγάπης και αλληλεγγύης, ανέφερε ότι το χρόνο οι ανάγκες σε αίμα είναι 600.000 μονάδες, ενώ σε ό,τι αφορά το νομό Καρδίτσας είναι 6.000 το χρόνο και η κάλυψη βρίσκεται στις 5.500 χιλιάδες, οπότε είμαστε πολύ κοντά στο στόχο. Κάλεσε δε τους πολίτες, ηλικίας από 18 έως 64 ετών, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.
Από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών ο κ. Δ. Καβάλας τόνισε ότι αν σε κάθε οικογένεια υπάρχει ενας εθελοντής τότε θα τα έχουμε καταφέρει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων μίλησε ο πατέρας Παν. Καλλιώρας τονίζοντας ότι η Ιερά Μητρόπολη και ο κλήρος ειναι συμπαραστάτες και αρωγοί στην εθελοντική αιμοδοσία.
Ο κ. Τσιάκος υπόγραψε τη Χάρτα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ενώ ακολούθησε βιωματική ανίχνευση και καταγραφή των προβλημάτων προσβασιμότητας σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας ΑμεΑ και τον δημαρχο κ. Τσιάκο και εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Σ. Παππά να κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση