Κακοδιαχείριση των νοσοκομείων κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση κατήγγειλε ο Β. Κικίλιας

Κακοδιαχείριση των νοσοκομείων κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση κατήγγειλε ο Β. Κικίλιας

Στα πεπραγμένα της προηγούμενης διακυβέρνησης αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας, δυο μήνες αφότου ανέλαβε το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός, 4 στα 10 νοσοκομεία δεν έχουν ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών, ενώ 1 στα 2 νοσοκομεία δεν έχει σύστημα διαλογής στα Επείγοντα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ομάδα γιατρών για να υποδεχθεί τον ασθενή στο νοσοκομείο και η διαλογή στα ιατρεία γίνεται τυχαία, πολλές φορές από κάποιον υπάλληλο Security.

Σχετικά με το ΕΚΑΒ, ο κ. Κικίλιας είπε ότι λείπουν 70 ασθενοφόρα από τους δρόμους της χώρας και ότι στην Αττική ο αριθμός θα έπρεπε να είναι τριψήφιος στη βραδινή βάρδια, αλλά στους δρόμους βγαίνουν μόλις 36 ασθενοφόρα.

Όσον αφορά τις προμήθειες ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τα τελευταία δύο χρόνια από τον κεντρικό φορέα έγιναν μόνο δύο κεντρικοί διαγωνισμοί και άφησε υπόνοιες για κακοδιαχείριση αφού είπε ότι τα νοσοκομεία είχαν πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις 100-150 εκατ. ευρώ που είναι προς διερεύνηση.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν ενυπόγραφα και ηλεκτρονικά από τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών και των νοσοκομείων που είχε διορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου