Κομοτηνή: 4-9-2019 Ειδήσεις

Κομοτηνή: 4-9-2019 Ειδήσεις

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Χρήστος Μέτιος

Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των Περιφερειαρχών όλης της χώρας θα πάρει μέρος σήμερα ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να συζητηθούν προβλήματα και προτεραιότητες και της Αν.Μ.Θράκης.

Πολιτική
Κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

Κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τους κ.κ. Μακάριο Λαζαρίδη Βουλευτή Καβάλας, Δημήτριο Κούβελα Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Αλεξοπούλου Βουλευτή Αχαΐας και Στυλιανό Κονταδάκη Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, επισκέπτεται σήμερα τη Ροδόπη.

Το πρόγραμμα της επισκέψεως, έχει διαμορφωθεί ως εξής: Στις 10.00 πμ Επίσκεψη Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Στις 11.30 πμ Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης.Στις 12.30 μμ Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Θρακικά Εκκοκκιστήρια . Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Στις 18.00 μμ συνάντηση με παραγωγικούς φορείς του Νομού και στις 19.00 εκδήλωση – ομιλία στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης

Περιφέρεια
Ορισμός Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜΘ
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, νέα Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ ορίζεται η κ. Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη.

Απολογισμός του 2ου Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στο Φανάρι
Την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στο Φανάρι Ροδόπης εκφράζει ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. Παράλληλα σημειώνει πως βασικοί στόχοι του Φεστιβάλ ήταν η ανάδειξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος, της παραθαλάσσιας ομορφιάς της περιοχής και την ενημέρωση για θέματα θάλασσας και υγρού στοιχείου, κατά τη διάρκεια του διημέρου εξελίχθηκαν, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Σημαντική ήταν η συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών του Φαναρίου, στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, η οργάνωση των οποίων υποστηρίχθηκε από τους τοπικούς κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς και επιχειρήσεις.
Δήλωση Νίκου Τσαλικίδη, αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης
«Την δέσμευση να συνεχίσει ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο υπεύθυνα» ανέλαβε  με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο εκ νέου αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κος Νίκος Τσαλικίδης. «Με αίσθημα ευθυνης, με αγάπη και αφοσίωση για τον τόπο μας οφείλουμε να συνεχίσουμε για να πάμε τη Ροδόπη και την περιφέρεια ΑΜΘ μπροστά!» καταλήγει στην ίδια ανακοίνωση.

Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών ΑΜΘ, Δημήτρης Γαλανόπουλος
Αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα ως Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών ΑΜΘ, Δημήτρης Γαλανόπουλος ευχαριστεί με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του. « Δεσμεύομαι προς όλους τους πολίτες της Ξάνθης και της Περιφέρειας μας, πως θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, με γνώμονα το καλό του τόπου και την ανάπτυξη του βιοτικού επίπεδου των συμπολιτών μου» αναφέρει ο κος Γαλανόπουλος.
Ανακοίνωση Κώστα Κατσιμίγα
Με μια αιχμηρή ανακοίνωση ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, κ. Κώστας Κατσιμίγας σχολιάζει την ανάληψη θέσης αντιπεριφερειάχη από τον κο Κωστή Σιμιτζή « Συνεργασίες που εδράζονται στην …καρεκλοθηρία, μακριά από αρχές, θέσεις και προγράμματα, μας βρίσκουν πάντα αντίθετους.» δηλώνει ο κος Κατσιμίγας και σημειώνει « Ας πρόσεχαν… Τόσο η κα Γεννηματά όσο κι αυτοί που έσπευσαν πειθήνια να χειροκροτήσουν τις επιλογές της και να ακολουθήσουν τις πρακτικές της.»
Οικονομία –Ανάπτυξη
Εγκαίνια παρουσία του Α.Γεωργιάδη
Τα Εγκαίνια της Νέας Μονάδας Ενέσιμων Βραδείας Αποδέσμευσης και η παρουσίαση του Επενδυτικού Πλάνου του Ομίλου στις Σάπες Ροδόπης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου στις 11:00. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Εθελοντισμός
Εθελοντική αιμοδοσία στην Ξυλαγανή
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Ξυλαγανής στην κεντρική πλατεία του χωριού στις 29 Σεπτεμβρίου από τις δέκα το πρωί έως τη μία.

 

 

 

Πολιτισμός –Εκδηλώσεις
Έκθεση εικαστικών τεχνών
Έκθεση εικαστικών τεχνών παρουσιάζοντας τις δημιουργίες των μελών του συλλόγου «ΑΘΗΝΙΩΝ» διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μεγάλου Κρανοβουνίου «Το Γενέσιον της Θεοτόκου» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ» . Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 7 – 8 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Μεγάλου Κρανοβουνίου. Η έκθεση θα λειτουργήσει στις ημέρες 7 και 8 Σεπτεμβρίου ενταγμένη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εν όψη της πανηγύρεως του Ιερού Ναού του οικισμού Μεγάλου Κρανοβουνίου » Γενέσιον της Θεοτόκου» Ώρες λειτουργίας εκθέσεως : Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 6:00 μμ έως της 9:00μμ(ώρα έναρξης του παραδοσιακού γλεντιού στην πλατεία του οικισμού) και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 10:00 πμ έως τις 14:00μμ και από τις 6:00μμ έως τις 9:00μμ.
Επιμορφωτικό σεμινάριο για τη δημιουργική γραφή
Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους/τις εκπαιδευτικούς, κλάδου ΠΕ02,των Γυμνασίων του νομού Ροδόπης,με θέμα:»Αξιοποιώντας τη δημιουργική γραφή στο μάθημα της λογοτεχνίας του Γυμνασίου» διοργανώνει τo ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΑΜΘ, σε συνεργασία με την ΔΔΕ Ροδόπης (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων) και επιμορφωτές τους: Σπύρο Κιοσσέ, και Μαρία Ζωγραφάκη. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής(Σαμοθράκης 12), την Παρασκευή 06/09/2019 και ώρες 11.00-13.30.

Αστυνομικό Δελτίο
Συλλήψεις στην Ξάνθη
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Ξάνθη 36χρονος ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε, το ίδιο μεσημέρι, εισήλθε σε κατάστημα της πόλης και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απασχόληση της υπαλλήλου αφαίρεσε από το εσωτερικό του χρήματα. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν επίσης 17 ναρκωτικά δισκία, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 30χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Καιρός

Eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου