Πολιτική αντιπαράθεση για τη νέα πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Πολιτική αντιπαράθεση για τη νέα πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, υπήρξε η ακρόαση στη Βουλή της κ. Βασιλικής Λαζαράκου για νέα πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι: «Στόχος η διασφάλιση της εμπιστοσύνης των αγορών, η διαφάνεια της χρηματοπιστωτικής αγοράς, η οικονομική σταθερότητα, η προστασία των επενδυτών, η μείωση του οικονομικού εγκλήματος».

Θέμα πολιτικής συνέπειας αρχών θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Aπό την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης τόνισε πως: «Υποχρεωθήκαμε να φύγει η κ. Κατσέλη από Διοκητής Εθνικής Τράπεζας γιατί υπήρξε κάποτε πρόεδρος κόμματος και αυτό θεωρήθηκε πολιτικό ασυμβίβαστο από τους θεσμούς και λοιπά και η Εθνική εποπτεύεται από την ΕΚ, ενώ για επιτροπή κεφαλαιαγοράς και ορθά δεν μας ενοχλεί ότι η υποψήφια υπήρξε υποψήφια ευρωβουλευτής».

Για το αν η νέα ΕΚ θα ανοίξει το θέμα της FOLIE-FOLIE, ρώτησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Εκτιμάτε ότι είναι μία μεγάλη υπόθεση δις που έβλαψε πάρα πολύ την αγορά και εμείς τουλάχιστον θεωρούμε ότι υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις να καθυστερήσει η όλη διαδικασία; Θα το θέσετε εσείς; Θα το ανοίξετε»;

«Το ΚΚΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα με το πρόσωπο της κ. Λαζαράκου, έχουμε πρόβλημα όμως με το θεσμό και τους νόμους που το διέπουν, συνεπώς εμείς θα εκφρατούμε με το λευκό», δήλωσε η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Αντώνης Μυλωνάκης βουλευτής της Ελληνικής Λύσης σχολίασε ότι: Πιο είναι αυτό το επιτελικό ακομμάτιστο τελικά κράτος το οποίο θα μπορούσε να μην είναι υποψήφιος της ΝΔ κάποιος που θα κατέχει μία θέση όπως αυτή του προέδρου της ΕΚ»;

Η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Σοφία Σακοράφα, δήλωσε: «Πόσο πιστεύετε ότι μπορεί να είναι ανεξάρτητος ο ρόλος του επικεφαλής όταν διορίζεται από την κυβέρνηση»;

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου τόνισε πως: «Η αξιοπιστία ενός ανθρώπου και η κατάρτιση του δεν εξαρτάται από τυχόν πολιτική του επιλογή κάποια χρονική στιγμή και επιθυμία να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας».

Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Πηγή: ΕΡΤ1

 

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση