Με επιτυχία το σχέδιο αποσυμφόρησης της Μόριας-Τις επόμενες ημέρες η μεταφορά ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Με επιτυχία το σχέδιο αποσυμφόρησης της Μόριας-Τις επόμενες ημέρες η μεταφορά ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα η επιχείρηση αποσυμφόρησης της Μόριας με την μεταφορά 1416 προσφύγων και μεταναστών για την δομή φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς. Όλοι είχαν  πριν από τον Ιούλιο στα χέρια τους τα χαρτιά άρσης του γεωγραφικού περιορισμού και ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Η μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών ξεκίνησε από τις 5 το πρωί, ενώ το προσωπικό του ΚΥΤ της Μόριας εργάστηκε όλο το Σαββατοκύριακο όπου φρόντισε να καταγραφούν και να τους ενημερώσουν για το ταξίδι. Στις 11 το πρωί είχε ήδη αναχωρήσει το ταχύπλοο CALDERA VISTA το οποίο μετέφερε τους πρώτους 635. Στη συνέχεια και γύρω στη 1 το μεσημέρι έδεσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο AQUA BLUE στο οποίο επιβιβάστηκαν 781 πρόσφυγες και μετανάστες και  το οποίο αναχώρησε από λιμάνι της Μυτιλήνης, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, με προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στην επιχείρηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία συνεργάστηκαν η αστυνομία, το λιμενικό και ο στρατός.

Μέσα στις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται η μετακίνηση ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων, καθώς στο ΚΥΤ της Μόριας φιλοξενούνται 708.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για το προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα, το Σάββατο,  θα υπάρξει άμεση μεταφορά από τα νησιά 116 ασυνόδευτων παιδιών για επανένωση με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις οποίες ολοκληρώθηκε ήδη η σχετική συνεννόηση, ενώ επίκειται τις επόμενες εβδομάδες η μετακίνηση επιπλέον 250 ασυνόδευτων παιδιών σε ασφαλείς δομές της ενδοχώρας.

The post Με επιτυχία το σχέδιο αποσυμφόρησης της Μόριας-Τις επόμενες ημέρες η μεταφορά ασυνόδευτων προσφυγόπουλων appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση