Προβλήτα Κυριάκου Παπαδόπουλου από σήμερα τμήμα του λιμανιού της Μυτιλήνης

Προβλήτα Κυριάκου Παπαδόπουλου από σήμερα τμήμα του λιμανιού της Μυτιλήνης

Προβλήτα Κυριάκου Παπαδόπουλου ονομάζεται από σήμερα τμήμα του λιμανιού της Μυτιλήνης,  ως ένδειξη τιμής στον εμβληματικό πλωτάρχη του λιμενικού σώματος που με το πλήρωμά του  έσωσε χιλιάδες ζωές στη θάλασσα στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης και που τόσο νωρίς έφυγε από τη ζωή , τον περασμένο Οκτώβρη στα 44 του χρόνια. Το πρωί πραγματοποιήθηκε από το λιμενικό ταμείο η τελετή ονοματοθεσίας παρουσία της οικογένειάς του, στελεχών  του λιμενικού σώματος , και των αρχών του τόπου.

Στην τελετή ονοματοθεσίας βρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που μετά από πρότασή του,  ομόφωνα η βουλή είχε αποφασίσει τη θεσμική υιοθεσία των παιδιών του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Ιδιαίτερα συγκινημένοι οι συνάδελφοι του  Κυριάκου Παπαδόπουλου, οι άνθρωποι με τους οποίους μοιράστηκε την περίοδο αυτή,  τις αγωνίες για την  διάσωση της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ο ήρωας του Αιγαίου όπως τον έχουν αποτελέσει , που  έγινε σύμβολο της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού και  ενέπνευσε την παγκόσμια κοινότητα, θα βρίσκεται για πάντα στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

The post Προβλήτα Κυριάκου Παπαδόπουλου από σήμερα τμήμα του λιμανιού της Μυτιλήνης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση