Γόπες στη λαδόκολα ψητές στο φούρνο

  • Σερβίρεις : 0
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Σου παραθέτω μία υπέροχα καλοκαιρινή κλασική συνταγή για να φτιάξεις γόπες στη λαδόκολα ψητές στο φούρνο. Πρόκειται για ένα φαγητό που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια, πολύ ανάλαφρο, πεντανόστιμο και φτιαγμένο από τα πιο αγνά υλικά. Συνοδεύεται τέλεια από το αγαπημένο σου λευκό κρασί ενώ μπορείς να κάνεις τη δική σου παραλλαγή χρησιμοποιώντας όποιο μικρό ψαράκι αγαπάς και βρείς φρέσκο. Τα μυρωδικά που θα χρησιοποιήσεις για το συγκεκκριμένο πιάτο θα σου χαρίσουν εκπληκτικά αρώματα και γεύση στο τελικό αποτέλεσμα. Θα χαρώ ιδιαιτέρως να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου μαζί μου στο χώρο που ακολουθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό γόπες καθαρισμένες
  • 4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαντζουράνα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι
  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό – πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε τις γόπες μας και τις πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι προκειμένου να σταργγίσουν από τα ζουμιά τους μέσα στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, με το λεμόνι και προσθέτουμε αλάτι χοντρό, πιπέρι, το μαϊντανό μας ψιλοκομμένο και τη μαντζουράνα μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο, δημιουργώντας ένα υπέροχο μείγμα.

Βήμα 3

Μετά αφού βγάλουμε τις γόπες μας από το ψυγείο τις τοποθετούμε σταργγισμένες και πλυμένες σε ένα ταψάκι καλυμένο με λαδόκολα, περιχύνοντάς τες με το μείγμα που πριν δημιουργήσαμε.

Βήμα 4

Τοποθετούμε τις ροδέλες ντομάτας επάνω στις γόπες και κλείνουμε τη λαδόκολα σαν να ήταν φάκελος.

Βήμα 5

Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά και το πιάτο μας είναι έτοιμο.

πηγή: miam.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση