Το 14ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Αγραφιωτών της Πίνδου την Κυριακή στη Λ. Πλαστήρα

Το 14ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Αγραφιωτών της Πίνδου την Κυριακή στη Λ. Πλαστήρα

Ο χώρος των Θεσσαλικών Αγράφων και μόνο με τον υδάτινο πλούτο που διαθέτει στο νομό Καρδίτσας και την Θεσσαλία, και την συμβολή στην εθνική οικονομία, υποχρεώνει την πολιτεία να τον στηρίξει, όπως ειπώθηκε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκου σήμερα, στις 11 το πρωί, για το 14ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Αγραφιωτών της Πίνδου. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 8μ.μ. στην πλαζ Λαμπερού της λίμνης Πλαστήρα, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή εκδήλωση «ΚΑΜΠΟΣ και ΑΓΡΑΦΑ» και την «ΒΡΑΔΙΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ», εκδηλώσεις οι οποίες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτελούν μεγάλη ευκαιρία ανάδειξης και προβολής θεμάτων υποδομών, ανάπτυξης, τουρισμού, ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής των Αγράφων.
O Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος, συνεχάρη τους φορείς και εξέφρασε την συνεχή στήριξη του σε εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και ενώνουν δυνάμεις.
Ο Δήμαρχος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα Δημ. Τσιαντής αναφέρθηκε στην μεγάλη πολιτιστική παράδοση των Αγράφων και την συμβολή της Λίμνης Πλαστήρα στην ανάπτυξη και τον τουρισμό.
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε την στήριξη της περιφέρειας Θεσσαλίας σε συλλογικές προσπάθειες φορέων.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Λαμπερού κ. Γ. Χρήστου ευχαρίστησε όλους τους φορείς που επέλεξαν το Λαμπερό και την πλαζ για τις εκδηλώσεις.
Ο πρόεδρος του μορφωτικού Συλλόγου Λαμπερού κ. Γιάννης Κουτής, αναφέρθηκε στην εκδήλωση «ΚΑΜΠΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΑΦΑ» και παρουσίασε τα χορευτικά και μουσικούς που θα συμμετέχουν .
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών κ. Β. Τσαντήλα προσκάλεσε τους συμπατριώτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που αποτελούν κορυφαίο γεγονός πολιτισμού και προβολής των Αγράφων και ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία και υποστήριξη, όπως και τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα
– 8 μ.μ. προσέλευση- έναρξη
-Καλωσόρισμα απο διοργανωτές
-Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Ν. Καρδίτσας: 35 χρόνια προσφοράς. Αναγκαία Έργα για την περιοχή των Αγράφων, από τον Β. Τσαντήλα, πρόεδρο Ε.Α.Χ.
-9 μ.μ. Τοπικά τραγούδια: Νευροπολίτισσα- Νιάλα
-Έναρξη της εκδήλωσης, «Κάμπος και Άγραφα», με τη συμμετοχή χορευτικών ομίλων από το θεσσαλικό κάμπο και της ορεινής ζώνης της Πίνδου
-Χορός-διασκέδαση με παροδοσιακούς μουσικούς
-11 μ.μ. Βραδιά Πυροτεχνημάτων στη Λίμνη Πλαστήρα

www.ert.gr

ertweb