Για 6η χρονιά η «ΛΕΥΚΗ ΜΥΧΤΑ» συγκέντρωσε χιλιάδες κόσμου στην πρωτεύουσα της Σάμου

Για 6η χρονιά η  «ΛΕΥΚΗ ΜΥΧΤΑ» συγκέντρωσε χιλιάδες κόσμου στην πρωτεύουσα της Σάμου

Χιλιάδες κόσμου  κατέκλεισαν την πόλη της Σάμου το Σάββατο το βράδυ στο μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού τη «ΛΕΥΚΗ ΜΥΧΤΑ».

Για 6η χρονιά οι επαγγελματίες της πόλης σε συνεργασία με το Δήμο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό  για να ντυθεί η πόλη γιορτινά και να χαρίσει όμορφες στιγμές διασκέδασης στην πόλη που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται λόγω μεταναστευτικού. 

Τα μαγαζιά στον εμπορικό παρέμειναν ανοιχτά έως αργά την νύχτα, προσελκύοντας πελάτες με διάφορες εκπτώσεις και προσφορές στα προϊόντα τους, υπό τους ήχους μουσικής καθ΄ όλο το μήκος του. Στην πλατεία Πυθαγόρα, είχε στηθεί εξέδρα απ΄ όπου ο  παρουσιαστής Γρηγόρης Μπάκας προέτρεπε τον κόσμο να χορέψει .

Στην παραλιακή οδό, τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας είχαν   στήσει τραπεζάκια και στο οδόστρωμα καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων δε γινόταν στην παραλιακή  και είχαν φροντίσει-κυρίως τα μπαράκια-να παίζουν μουσική από DJ .

Στο παραλιακό μέτωπο   σε περίπτερα που είχαν στηθεί, παραγωγοί τοπικών προϊόντων, βιοτέχνες αλλά και επαγγελματίες εξέθεταν τα προϊόντα τους στο κοινό, που είχε κατακλύσει όλη την παραλιακή ζώνη. Περίπου στις 10 το βράδυ βεγγαλικά και πυρσοί φώτισαν την παραλία της πόλης, κορυφώνοντας το πανηγυρικό κλίμα της βραδιάς. Εντυπωσιακή η παρουσία στην παραλία του Πυροσβεστικού Σώματος, που σήκωσε γερανό σε μεγάλο ύψος μπροστά από την Εθνική τράπεζα, με πανό ευαισθητοποίησης του κοινού για ιδιαίτερη προσοχή σχετικά με τις πυρκαγιές. Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου και στο παραλιακό πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία, όπου διανέμονταν η παραδοσιακή γιορτή από δύο καζάνια, που ετοιμαζόταν από το πρωί του Σαββάτου. Η Φιλαρμονική ΒΑΘΥΛΛΟΣ, έκανε αισθητή την παρουσία της στην παραλία, με διασκευές γνωστών τραγουδιών, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Πράπα. Επίσης ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ)και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΚΥΡΟΗ Η ΣΑΜΙΑ» χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στην παραλιακή και στην Πλατεία Πυθαγόρα.

The post Για 6η χρονιά η «ΛΕΥΚΗ ΜΥΧΤΑ» συγκέντρωσε χιλιάδες κόσμου στην πρωτεύουσα της Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb