Ο Προκόπης Σινάνης για τις αλλαγές στον “Κλεισθένη”: “Δεν χαρίζουμε σε κανένα τους αγώνες 8 χρόνων”

Ο Προκόπης Σινάνης για τις αλλαγές στον “Κλεισθένη”: “Δεν χαρίζουμε σε κανένα τους αγώνες 8 χρόνων”

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από χθες βράδυ το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στον Κλεισθένη. Το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου αντιδρά στις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται και ζητάει από τα μέλη του να καταθέσουν μέχρι την Παρασκευή τις προτάσεις τους στο άρθρο 5, σχετικά με την εκλογή προέδρου Κοινότητας, αλλά και για τη μετατροπή της αποφασιστικής,  όπως τονίζει, αρμοδιότητας κατανομή των πόρων, σε γνωμοδοτική.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, θα συνέλθει εκτάκτως αύριο το πρωί για την κατάθεση προτάσεων στη διαβούλευση, αλλά και για περαιτέρω ενέργειες.

Ο πρόεδρος του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου Προκόπης Σινάνης, σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τονίζει: «Η εμμονή της ΚΕΔΕ για αναίρεση της μεγάλης κατάκτησης εκχώρησης πόρων στις Κοινότητες, λαμβάνει δυστυχώς σάρκα και οστά με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου περί αλλαγών στον Κλεισθένη. Ως Δίκτυο Κοινοτήτων αγωνιζόμαστε πάνω απο 8 χρόνια για την θεσμοθέτηση ρυθμίσεων που κάνουν πράξη την αποκέντρωση και αποσκοπούν στην καλύτερη λειτουργία των Κοινοτήτων. Δεν χαρίζουμε σε κανένα τους αγώνες μας και ασφαλώς δεν υποστέλλουμε τη σημαία των διεκδικήσεων μας. Έχουμε την υποχρέωση πριν παραδώσουμε τη σκυτάλη, να δώσουμε άλλη μια μάχη, με άνισους όρους αυτή τη φορά. Καλούμε λοιπόν κάθε υγιή δύναμη της αυτοδιοίκησης και του τόπου μας γενικότερα, να σταθεί δίπλα μας στους νέους αγώνες που έρχονται».

The post Ο Προκόπης Σινάνης για τις αλλαγές στον “Κλεισθένη”: “Δεν χαρίζουμε σε κανένα τους αγώνες 8 χρόνων” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb