Google Pixel 4: Θα έχουν radar για την αναγνώριση προσώπου [βίντεο]

Techblog.gr

Πέρυσι, το Google Pixel 3 είχε γίνει πλήρως leak πριν την επίσημη παρουσίαση του, γεγονός που δεν άρεσε στη Google. Φέτος, όταν έγινε το πρώτο leak για τις κάμερες των επερχόμενων Google Pixel 4, η εταιρεία πήρε τα πράγματα στα χέρια της και την επόμενη μέρα το επιβεβαίωσε κάνοντας ένα μικρό tease.

Τώρα, μέσω ενός blog post, η εταιρεία αποκάλυψε ότι τα Google Pixel 4 θα έχουν face unlock και “Motion Sense”, τα οποία χρησιμοποιούν radar για την αναγνώριση προσώπου και χειρονομιών.

Google Pixel 4

Το face unlock δεν είναι καινούργιο χαρακτηριστικό στα Android κινητά, αφού εδώ και χρόνια υποστηρίζουν 2D αναγνώριση προσώπου. Ωστόσο, η Google δήλωσε πως το χαρακτηριστικό αυτό θα λειτουργεί διαφορετικά στα Google Pixel 4.

Αρχικά, τα Google Pixel 4 θα είναι εξοπλισμένα με μία μικρή έκδοση του Soli, μία τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης μέσω radar που αναπτύσσει η Google. Με τη βοήθεια αυτής της τεχνολογίας, οι συσκευές θα αναγνωρίζουν πότε την προσεγγίζουμε και τι είδους χειρονομίες κάνουμε.

Για να λειτουργήσει η τεχνολογία αυτή, η Google εξόπλισε τα smartphones με τρεις επιπλέον αισθητήρες στο forehead. Οι αισθητήρες αυτοί είναι ο dot projector, η IR cameras και το flood illuminator.

Google Pixel 4

Η Google φέτος αποφάσισε να αφήσει στο παρελθόν το τεράστιο notch που είχε στο Pixel 3 XL και να το αντικαταστήσει με ένα ενιαίο bezel. Αν και στο Google Pixel 3 XL η εταιρεία είχε δύο selfie κάμερες, φαίνεται ότι φέτος δεν έμεινε χώρος εξαιτίας των πολλών αισθητήρων.

Αν η Google ακολουθήσει τα βήματα της Apple με το Face ID, τότε σημαίνει ότι τα Pixel 4 δεν θα έχουν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η εταιρεία στο post της εξήγησε ότι η συσκευή ενεργοποιεί τους αισθητήρες αναγνώρισης προσώπου όταν αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε αρκετά κοντά. Επιπλέον, όταν σηκώνουμε τη συσκευή, αυτή θα ξεκλειδώνει αυτόματα.

Η Google ξεκαθάρισε ότι σε αντίθεση με τα iPhones, το face unlock λειτουργεί ανεξάρτητα από το πως θα κρατάμε τη συσκευή. Επίσης, με το face unlock θα μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς πληρωμές και να πιστοποιούμε την ταυτότητα μας, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Όσον αφορά το Motion Sense, θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες χώρες και θα επιτρέπει την εκτέλεση διαφόρων ενεργειών, όπως η παράκαμψη τραγουδιών, η ενεργοποίηση της αναβολής στο ξυπνητήρι, και η απόρριψη κλήσεων.

Τέλος, η Google καθησυχάζει τους χρήστες αναφέροντας ότι οι εικόνες προσώπου και τα δεδομένα που θα καταγράφει ο αισθητήρας Soli αποθηκεύονται στο Titan M security chip, επεξεργάζονται τοπικά στη συσκευή και δεν μοιράζονται με τα Google services.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος