Πως να προστατευτείτε από τα κουνούπια. Οι οχτώ τρόποι για να μη σας τσιμπήσουν αυτό το καλοκαίρι

Τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια από το σούρουπο έως την αυγή και σε θαμνώδη περιοχές και κοντά σε λιμνάζοντα νερά

Αυτά τα 8 κόλπα θα σας προστατέψουν από τα τσιμπήματα των κουνουπιών:

Καλλιεργείστε εντομοαπωθητικά φυτά: Δενδρολίβανο, βασιλικός, φασκόμηλο, δυόσμος, λεμονόχορτο, ευκάλυπτος, μελισσόχορτο, θυμάρι θα δημιουργήσουν μια προστατευτική περίμετρο που θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά.

Τα κουνούπια βρίσκουν την τροφή τους ανιχνεύοντας την θερμότητα του σώματος. Η έκκριση αιθανόλης που προκύπτει από την κατανάλωση μπύρας ευνοεί τα τσιμπήματα.

Αποφύγετε τα λιμνάζοντα νερά: Τα κουνούπια αναζητούν λιμνάζοντα νερά (κουβάδες, κάδους, μπουκάλια, γλάστρες) για να αποθέτουν τα αυγά τους γι’ αυτό πρέπει να τα αδειάζετε συχνά.

Μην φοράτε εφαρμοστά ρούχα: Η χαλαρή ενδυμασία τα «δυσκολεύει» να εντοπίσουν το εκτεθειμένο δέρμα.

Σκόρδο: Η έντονη μυρωδιά του σκόρδου μπορεί να κρατήσει μακριά τα κουνούπια καθώς εκκρίνεται από τους δερματικούς πόρους.

Προσωπική υγιεινή: Τα κουνούπια έλκονται από τις έντονες μυρωδιές που εκκρίνει το δέρμα, όπως είναι ο ιδρώτας που είναι αποτέλεσμα έντονων παλμών και υψηλής θερμοκρασίας του σώματος.

Θωρακίστε πόρτες και παράθυρα: Το κλιματιστικό, ο ανεμιστήρας, η τοποθέτηση προστατευτικών (σίτες) σε πόρτες και παράθυρα, η επισκευή ρωγμών στους τοίχους είναι αποτελεσματικές αντικουνουπικές λύσεις.

Ο καπνός δυσκολεύει την όσφρηση των κουνουπιών, οπότε εάν είστε σε ανοικτό χώρο και δεν έχετε μαζί σας αντικουνουπικό, μπορείτε να κάψετε λίγα μυρωδικά ή καφέ για να γλιτώσετε από τα τσιμπήματα.

πηγή: valueforlife.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση