Πάνω από 100 παιδιά συμμετείχαν στα σεμινάρια καλαθοσφαίρισης της “Ακαδημίας Πράμνος Ικαρίας”

Πάνω από 100 παιδιά συμμετείχαν στα σεμινάρια καλαθοσφαίρισης της “Ακαδημίας Πράμνος Ικαρίας”

124 παιδιά από 7 έως 17 ετών συμμετείχαν στο 3ήμερο 4ο σεμινάριο καλαθοσφαίρησης με τίτλο «Μπογρίνιο» Basketball Camp το οποίο για φέτος διοργάνωσε η Ακαδημία Καλαθοσφαίρησης του Πράμνου στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Ικαρίας στον Άγιο Κήρυκο. Τα μαθήματα παρέδωσαν ομάδα γυμναστών με επικεφαλή τον Βασίλη Γεραγωτέλη και τον Ανδρέα Γκατζούλη, οι διεθνής Γιώργος Μπόγρης, Βαγγέλης Μάντζαρης ενώ παραβρέθηκαν ο καλαθοσφαιριστής Γιάννης Γκαγκαλούδης, και ο πανελληνιονίκης μαραθωνοδρόμος Χριστόφορος Μερούσης.

Ο Αθλητικός Όμιλος Πράμνος Ικαρίας γεννήθηκε την άνοιξη του 2019 από ανθρώπους με γνώση, μεράκι και αγάπη για το άθλημα του μπάσκετ. Όλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Στέργιο Μυτιληνού, πρωτεργάτη της προσπάθειας αυτής για αναβάθμιση του μπάσκετ στην Ικαρία, έχοντας την πολύτιμη στήριξη του προέδρου Κωνσταντίνου Φερούση, του Γενικού αρχηγού Δημοσθένη Κουλουμπή αλλά και σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας. Πίσω από την ομάδα υπάρχουν άνθρωποι με όρεξη να προσφέρουν, γονείς παιδιών που θα στελεχώσουν της ακαδημίες και άνθρωποι με αγάπη για τον αθλητισμό. Εκ των ιδρυτών του συλλόγου είναι και ο μπασκετμπολίστας Γιώργος Μπόγρης.

Με τη δημιουργία τμημάτων υποδομής οι υπεύθυνοι της ομάδας στοχεύουν στη γαλούχηση των νέων παιδιών στα ιδανικά του αθλητισμού και ειδικότερα στην καλλιέργεια του μπάσκετ. Προσδοκούν στη δημιουργία υποδομών εκμάθησης και ανάπτυξης δεξιοτεχνών αθλητών και αθλητριών καλαθοσφαίρισης, ώστε μέσα από το παιχνίδι και τα επιστημονικά προπονητικά προγράμματα, σε λίγο καιρό, να δημιουργηθεί μία ομάδα με νέους αθλητές η οποία θα στηρίζεται στα δικά της παιδιά και θα τιμά με τις επιτυχίες της το Ικαριώτικο μπάσκετ σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Άνθρωποι του μπάσκετ, με όραμα για το άθλημα, στηρίζουν με κάθε τρόπο τον σπουδαίο καλαθοσφαιριστή και πτυχιούχο προπονητή μπάσκετ Στέργιο Μυτιληνού στην προσπάθειά του αυτή. Ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων και στη βέλτιστη ανάπτυξη και καλλιέργεια των ικανοτήτων τους.

The post Πάνω από 100 παιδιά συμμετείχαν στα σεμινάρια καλαθοσφαίρισης της “Ακαδημίας Πράμνος Ικαρίας” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb