Χαλκιδική: Aγώνας δρόμου για αποκατάσταση ηλεκτροδότησης-ζημιών (video)

Χαλκιδική: Aγώνας δρόμου για αποκατάσταση ηλεκτροδότησης-ζημιών (video)

«Μάχη» για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας. Συνεργεία μηχανικών, κάνουν αυτοψίες σε βασικές υποδομές και επιχειρήσεις. Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει νέα σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου στα Νέα Μουδανιά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει αποκατασταθεί πλήρως πλην του οδικού άξονα Μουδανιών-Κασσάνδρας.

Όλα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης έχουν αποκατασταθεί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κυρίως στον Νέο Μαρμαρά.
ΔΕΗ, ΔΕΔΗΕ και στρατός, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών.

Διατέθηκαν γεννήτριες για τη λειτουργία των αντλιοστασίων σε δήμους και σε στρατηγικής σημασίας υποδομές.

Δημιουργήθηκαν χώροι διάθεσης πόσιμου εμφιαλωμένου νερού για τους κατοίκους και στους 3 δήμους του νομού.

Παράλληλα κλιμάκια του ΕΛΓΑ καταγράφουν τις ζημιές στις καλλιέργειες και το ζωικό κεφάλαιο. Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε μια συνολική εικόνα των ζημιών στις καλλιέργειες είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Υλικοτεχνική υποδομή διατέθηκε για την αποκατάσταση καταυλισμού και φιλοξενία Ρομά στη Νέα Ποτίδαια.

Κλιμάκιο του ΙΓΜΕ μετέβη στην περιοχή Συκιάς του δήμου Σιθωνίας για να ελέγξει την ευστάθεια επικίνδυνων πρανών και βράχων.

Παράλληλα, έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στους 3 δήμους της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές, ενέκρινε ο ΥΠΕΣ Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Αίτημα για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για φυσικές καταστροφές έστειλε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στην άμεση αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση της φονικής κακοκαιρίας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Στην πληγείσα περιοχή βρέθηκε από χθες το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, διαβεβαίωσε μέσω Τwitter ο πρωθυπουργός. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Τις πληγείσες περιοχές της Χαλκιδικής, επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις:

www.ert.gr

Κυριάκος Καρυώτης

Αφήστε μια απάντηση