Η Χαλκιδική μετρά τις πληγές της – Ο νομός παραμένει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης

Η Χαλκιδική μετρά τις πληγές της – Ο νομός παραμένει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης

Η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών είναι σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί στη Χαλκιδική, που μετρά τις πληγές της μετά την θεομηνία που στοίχισε τη ζωή σε 7 άτομα. Στις πληγείσες περιοχές παραμένουν όλα τα συνεργεία, ενώ πριν λίγη ώρα δόθηκε στην  κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου Ποτίδαιας – Ν.Φώκαιας, που είχε κλείσει μετά την πτώση πέντε μεταλλικών ιστών με ηλεκτροφόρα καλώδια.

Στην επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική, ενόψει μάλιστα του Σαββατοκύριακου, οπότε αναμένεται μαζική προσέλευση εκδρομέων, προσανατολίζεται το κυβερνητικό κλιμάκιο, που πραγματοποίησε το πρωί σύσκεψη στο δημαρχείο των Ν. Μουδανιών υπό τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων.

“Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την σταδιακή αποκατάσταση του ρεύματος” τόνισε ο κ. Καραμανλής κατά την έναρξη της σύσκεψης, ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί και η απομάκρυνση των επικίνδυνων κατασκευών που υπάρχουν.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αποστολος Τζιτζικωστας, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης κατά σειρά σύσκεψης με αρμόδιους φορείς, η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί σταδιακά σε όλες τις περιοχές μέχρι αργά το μεσημέρι. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Τζιτζικωστας, επειδή αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, στην περιοχή θα παραμείνει κλιμάκιο της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την εποπτεία του ιδίου.

Επίσης στις επόμενες τρεις-τέσσερις ώρες θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στον Μαρμαρά, τα Σήμαντρα και το κάμπινγκ στη Σάρτη, όπως ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Άλλες περιοχές της ανατολικής Κασσάνδρας που παραμένουν χωρίς ρεύμα θα ηλεκτροδοτηθούν σταδιακά μέχρι νωρίς το απόγευμα, καθώς αποκαταστάθηκαν οι πέντε μεταλλικοί ιστοί με ηλεκτροφόρα καλώδια που είχαν υποστεί σημαντικές βλάβες.

«Σταθερή αλλά κρίσιμη είναι η κατάσταση της ηλικιωμένης γυναίκας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, εξιτήριο πήραν τα τέσσερα από τα παιδιά που είχαν τραυματισθεί, ενώ ένα θα παραμείνει προληπτικά και θα αποχωρήσει τη Δευτέρα» ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Χαρδαλιάς.

www.ert.gr

Εύα Κουσιοπούλου
image}

Αφήστε μια απάντηση