Συμπράττουν Περιφέρεια, Δήμος και το Κέντρο Αποκατάστασης Animus

Συμπράττουν Περιφέρεια, Δήμος και το Κέντρο Αποκατάστασης Animus

Μια νέα συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Κέντρο Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα φιλοδοξεί να προσφέρει βοήθεια σε άτομα, κυρίως σε παιδιά, που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα Αποκατάστασης και πλέον αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας.
Μέσω του project ANIMUS Theater «Give + Heal», ένα πρόγραμμα του Ομίλου Animus, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο ανοιχτό θέατρο του Κέντρου Αποκατάστασης προκειμένου να υποστηριχθούν οικονομικά άνθρωποι με αναπηρία που έχουν νοσηλευτεί κατά το παρελθόν στο ΚΑΑ και σε αυτή την προσπάθεια θα συμμετέχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων.

Για φέτος το πρόγραμμα «Give + Heal» έχει σαν στόχο την οικονομική στήριξη τεσσάρων παιδιών. Του άγγελου, του Δημήτρη, του Παναγιώτη και της Σοφίας.
«Φιλοδοξία μας είναι να διασυνδεθεί ο πολιτισμός με την αναπηρία» τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου Animus κ. Αχιλλέας Νταβέλης.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού κ. Νίκος Λιούπας συνεχάρη για την πρωτοβουλία τον κ. Νταβέλη και σημείωσε » η συνεργασία με την Περιφέρεια είναι δεδομένη. Πεποίθηση όλων είναι ότι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας δήλωσε πως η συνεργασία είναι δεδομένη και πως η Λάρισα με την πλούσια καλλιτεχνική παραγωγή της θα βοηθήσει την πρωτοβουλία αυτή, γιατί όπως σημείωσε «Η τέχνη είναι θεραπεία. Θεραπεία της ψυχής».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στις

22/8 θεατρική παράσταση «Ράφτης Κυριών» από το θέατρο Τεχνών

2/9 μουσική συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη

και στις 12/9 χορευτική παράσταση με παραδοσιακή μουσική από τοπικούς συλλόγους.

www.ert.gr

Κων/να Θεοχαρούλη
image}

Αφήστε μια απάντηση