Συγχαρητήρια μηνύματα στον Κ. Μητσοτάκη για τη νίκη της ΝΔ

Συγχαρητήρια μηνύματα στον Κ. Μητσοτάκη για τη νίκη της ΝΔ

Συνεχίζονται τα συγχαρητήρια μηνύματα από ξένους ηγέτες προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

Συγχαρητήρια στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

«Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των διαφόρων κοινών προκλήσεων, όπως το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον, η παράνομη μετανάστευση, η κλιματική αλλαγή και, τέλος, ο εκσυγχρονισμός των οικονομιών μας», σημειώνει ο Ντ. Τουσκ στο γράμμα του, σημειώνοντας ότι ανυπομονεί να τον καλωσορίσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Τον νικητή των εκλογών Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη επιτυχία του κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας, συγχαίρει η καγκελάριος, και προσβλέπει σε μια στενή φιλική συνεργασία μαζί του, όπως αναλογεί στην ελληνογερμανική φιλία και στην εταιρική σχέση», δήλωσε από το Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του απέστειλε ο πρώην ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, ο αρχηγός του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ανταπόκριση από Σκόπια: Ν. Φραγκόπουλος

Τηλεφωνική συνομιλία με το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο συνεχάρη για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, είχε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

«Οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν από κοινού την ελπίδα για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός Ζάεφ επιβεβαίωσε τη θέση ότι η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας και οι δύο χώρες αναπτύσσουν συνεργασία και οικοδομούν δεσμούς φιλίας, ενώ εξέφρασε και τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη που λαμβάνει η χώρα από την Ελλάδα σχετικά με την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ» αναφέρεται ακόμη στη σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας.

«Με την ευκαιρία αυτή, ο πρωθυπουργός Ζάεφ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον μέχρι σήμερα πρωθυπουργό της Ελλάδας και αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τη συνεργασία με την οποία τέθηκαν τα θεμέλια για μία διαρκή φιλία μεταξύ των χωρών μας και το όραμα με το οποίο τέθηκε η βάση για νέα Βαλκάνια, από τα οποία ακτινοβολεί ειρήνη, καθώς και το θάρρος που επέδειξαν από κοινού για την επίλυση της διαφοράς, η οποία επί 27 χρόνια εμπόδιζε τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των χωρών και των λαών μας» αναφέρεται ακόμη στην ίδια ανακοίνωση.

Σχετική είδησηΣυγχαρητήρια μηνύματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Μπέττυ Σαβούρδου
image}

Αφήστε μια απάντηση