Ικανοποίηση σε ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 (video)

Ικανοποίηση σε ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 (video)

Με 22 πλέον έδρες στη Βουλή στο ΚΙΝΑΛ επικρατεί ικανοποίηση για την «άριστη μάχη που δόθηκε σε συνθήκες διπολισμού». Θετικά αποτιμούν το εκλογικό αποτέλεσμα το ΚΚΕ που διατηρεί τις έδρες του, ενώ ικανοποίηση επικρατεί στην «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου και στο «ΜΕΡΑ25» του Γιάννη Βαρουφάκη που κατάφεραν να εισέλθουν στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα το Κίνημα Αλλαγής εξασφαλίζει ποσοστό 8,10% με 22 έδρες από συνολικά 457.519 ψήφους. Πρωτοβουλίες προαναγγέλλει η Φώφη Γεννηματά , η οποία ήδη τόνισε ότι το κόμμα «θα συνεχίσει σταθερά την αυτόνομη πορεία του, ως φορέας της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας».

Η κ. Γεννηματά δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Κώστα Σημίτη ο οποίος την συνεχάρη.

Δ. Κουτσούμπας: «Όλοι και όλες ξέρουμε πως τα δύσκολα δεν τέλειωσαν

Ως επιβεβαίωση της σταθερής πορείας του κόμματος που διατηρεί τις 15 έδρες του, με ποσοστό 5,30%, αποτιμάται το εκλογικό αποτέλεσμα στο ΚΚΕ. Αναδείχτηκε τρίτη δύναμη στην Αττική, ενώ στο κόμμα το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται ως «κυβερνητική εναλλαγή χωρίς ουσιαστική αλλαγή πολιτικής», και επαναλαμβάνουν ότι επικράτησε η δυσαρέσκεια για τα αντιλαϊκά μέτρα.

«Το ποσοστό του ΚΚΕ επιτεύχθηκε μέσα σε συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων, απογοήτευσης, αποχής, μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούν όχι μόνο οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, όπως η ΝΔ αλλά και αυτές που παρουσιάζονται ως αριστερές», επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα, εκφράζεται ικανοποίηση για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή.

Γ. Βαρουφάκης: Θα συνεισφέρουμε με προγραμματικό λόγο έως την απόδραση της χώρας μας από τη φυλακή χρέους

Με ποσοστό 3,44%, 194.232 ψήφους και 9 έδρες στη Βουλή η «ΜέΡΑ25», εστιάζει στη «νέα δυναμική της στα μεγάλα αστικά κέντρα». Το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ του κόμματος ήταν στην Κέρκυρα με 4,84: και το χαμηλότερο στη Ροδόπη.

«Η χρεοδουλοπαροικία μας, η μνημονιακή Ελλάδα κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά ανοίγει ένα άλλο, το οποίο φοβόμαστε ότι θα είναι πιο σκοτεινό από το προηγούμενο», τόνισε χθες ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Κ. Βελόπουλος: Μπαίνουμε στη Βουλή για να μιλήσουμε για τον Έλληνα πολίτη (video)

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση