Δ. Τεμπονέρας- συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ Χίου: με ενθουσιασμό και αλληλεγγύη στη μάχη για τις εκλογές

Δ. Τεμπονέρας- συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ Χίου: με ενθουσιασμό και αλληλεγγύη στη μάχη για τις εκλογές

“Μας χρειάζεται και ο ενθουσιασμός και τα συναισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης για τις μέρες που έρχονται. Για τις τελευταίες μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση που πρέπει όλοι μας να καταβάλουμε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων μας για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, για τη μεγάλη ανατροπή. Για να υψώσουμε μαζί με το λαό, ένα μεγάλο φραγμό στη δεξιά παλινόρθωση, ένα μεγάλο όχι στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας, ομιλητής της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου «Ελληνικό Κάστρο».

Μετά την παρουσίαση των 4 υποψηφίων βουλευτών Χίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Διονύσης Τεμπονέρας (Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της παρούας Κυβέρνησης) συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι «στο ΣΥΡΙΖΑ έλαχε ένα προνόμιο και ένα φορτίο , να αποδείξουμε ότι η μοίρα των ανθρώπων εδώ και στην Ευρώπη δεν είναι η διαρκής ανακύκλωση του νεοφιλελεύθερου παρόντος των μηδενικών προσδοκιών… Να επαναφέρουμε τη διάσταση του μέλλοντος, δηλαδή τον ορίζοντα της συλλογικής και ατομικής χειραφέτησης από τις δουλείες του παρόντος».
«Κάναμε βήματα από το 2015 και μετά. Ατελή, ενδεχομένως αποσπασματικά, αντιφατικά αλλά σημαντικά», σημείωσε για να σημειώσει ότι όλες οι μάχες που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ έγιναν «σε ένα δρόμο χωρίς οδοδείκτες».
«Δώσαμε όλες τις μάχες σε ένα δρόμο χωρίς οδοδείκτες. Δεν κάναμε ίσως όσα έπρεπε αλλά κρατήσαμε το στρατηγικό μας προσανατολισμό, στον οποίο επιχειρούμε διαρκώς να προσδώσουμε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό και πολιτικό βάθος», σημείωσε.
Συνεχίζοντας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ένα «πλατύ κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για ένα δημοκρατικό μέτωπο, για να συμπαραταχθούμε με ένα δημοκρατικό μέτωπο που εκτός από ανάχωμα στη δεξιά θα συνιστά και την αναγκαία συνθήκη για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις στη μεταμνημονιακή εποχή».
Ο Διονύσης Τεμπονέρας αναφέρθηκε στη συνέχεια στη συμφωνία των Πρεσπών, συνδυάζοντας με την τρέχουσα επικαιρότητα σχετικά με την ονομασία και τονίζοντας ότι είναι ορατά τα θετικά σημεία. «Τους αναγκάσαμε να παραδεχθούν ότι δεν πρόκειται να την καταργήσουν, που μέχρι χθες την έλεγαν επαίσχυντη και ενδοτική και τώρα ζητούν την πιστή τήρηση των όρων της συμφωνίας».

Εκανε λόγο για «ασυνάρτητη δημαγωγία της ΝΔ» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ισχυρά αποθεματικά που επιτρέπει να είναι βιώσιμο το χρέος, να βελτιωθεί η πιστωτική ικανότητα της χώρας, να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και να μπουν οι βάσεις για το νέο κοινωνικό κράτος.
Προέβλεψε ότι «με το κ. Μητσοτάκη στην εξουσία οι συντάξεις κύριες και επικουρικές δεν έχουν κανένα μέλλον» και σχολίασε ότι «η ΝΔ κατέχει όσο κανείς άλλος το know how της χρεοκοπίας και μπορεί να εγγυηθεί υπεύθυνα μια δεύτερη δικονομική και κοινωνική καταστροφή»· λέγοντας μάλιστα ότι «δραπέτευσαν από τις ευθύνες του 2009 και τώρα ζητούν να επιστρέψουν για να συνεχίσουν».
Ειδική αναφορά έκανε στα θέματα του υπουργείου ναυτιλίας, όπως στο μεταφορικό ισοδύναμο· ένα αίτημα των νησιωτών για πάνω από 40 χρόνια καθώς επίσης για την αναβάθμιση των Ακαδημιών Εμπορικού ναυτικού σε όλους τους τομείς (κτηριακό, τεχνολογικό εξοπλισμό), αλλά και τη διαφάνεια μέσω των εισαγωγικών εξετάσεων στις προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα.
Για να κλείσει απευθύνοντας αισιόδοξο μήνυμα νίκης στα μέλη και στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση.

Χαιρετισμό απηύθυνε εξάλλου ο Δημήτρης Παπαληός, πρώην Δήμαρχος Ομηρούπολης, που αιχμηρός στο σχόλιό του σημείωσε:
«Τι με έφερε εδώ. Μια πολυετής δίψα ενός πολιτικού βιότοπου ο οποίος δια του διαλόγου παράγει πολιτικό λόγο για τη στήριξη της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συνοχής της κοινωνίας, για τη στήριξη των μικρομεσαίων, για τη στήριξη των νέων αυτού του τόπου.

Είμαι εδώ, έχω ενταχθεί στη συνεργασία, συνειδητά, ανιδιοτελώς και κλείνω λοιπόν ότι είμαι εδώ για άλλο ένα λόγο. Γιατί το μέλλον της Χίου είναι πανάκριβο  και δεν μπορεί να παιχτεί σε προποτζίδικα του ΟΠΑΠ”.

The post Δ. Τεμπονέρας- συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ Χίου: με ενθουσιασμό και αλληλεγγύη στη μάχη για τις εκλογές appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb