Τρίπολη: «Καλλιεργώντας» την καινοτομία

Τρίπολη: «Καλλιεργώντας» την καινοτομία

Εσπερίδα με θέμα «καινοτομία-επιχειρηματικότητα στον αγροδιατροφικό τομέα», οργάνωσε στην Τρίπολη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου (εταίρος του έργου FOCUS) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Στόχος της ενδιαφέρουσας εσπερίδας, ήταν η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου, μέσω της υλοποίησης διακρατικών συνεργατικών σχηματισμών.

Αποτυπώθηκαν ιδέες και πρακτικές που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, διευκολύνουν την οικονομική εκμετάλλευση νέων ιδεών και ενθαρρύνουν τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, διαμέσου επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων.

Ακούστηκαν αρκετοί προβληματισμοί, ενώ εκτιμήθηκαν οι ανάγκες των μικρομεσαίων.

Στην εκδήλωση, εξετάστηκαν προτάσεις που άπτονται της καινοτομίας, ενώ αναλύθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τα νέα προιόντα, τις διεργασίες, τον σχεδιασμό, τις υπηρεσίες, τις τεχνολογίες, τις νέες εφαρμογές της αγοράς.

Βασικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Μπιλάλης, καθηγητής βιολογικής γεωργίας, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα επιστήμης φυτικής παραγωγής.

Μίλησε για καλλιέργειες gluten free προιόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται απ’ το www. focuseuproject.com ή απ’ την πλατφόρμα FOCUS www.focusplatform.eu

www.ert.gr

Σταύρος Ζορμπαλάς