Εγκλωβισμένοι μέχρι τον Οκτώβριο σε δεσμευμένους λογαριασμούς

Ομηροι της Εφορίας θα παραμείνουν μέχρι τον Οκτώβριο οι φορολογούμενοι με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω οφειλών. Ακόμη και εάν έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση ή σχεδιάζουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, δεν πρόκειται να ανακτήσουν σύντομα τον έλεγχο του κλειδωμένου λογαριασμού τους.

Μπορεί η διάταξη για τη σταδιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών του Δημοσίου να έχει ψηφισθεί από τον Μάιο και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου να έχει υπογράψει τη σχετική απόφαση, αλλά η νέα διαδικασία θα ενεργοποιηθεί όπως ορίζεται στην υπουργική απόφαση από την 1η Οκτωβρίου. Για να ενεργοποιηθεί το μέτρο θα πρέπει να καθοριστούν με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών οι τεχνικές λεπτομέρειες λειτουργίας του συστήματος καθώς οι τράπεζες που θα ξεκλειδώνουν σταδιακά για τους οφειλέτες της Εφορίας έναν δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες online με το Taxis.

Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού αφορά φορολογουμένους με ρυθμισμένες οφειλές, οι οποίοι πληρώνουν τον μήνα δόση που υπερβαίνει τα 400 ευρώ. Οσοι εξυπηρετούν ρυθμίσεις οφειλών με το ελάχιστο των 30 ευρώ τον μήνα ή σε κάθε περίπτωση κάτω των 400 ευρώ δεν κερδίζουν τίποτα περισσότερο από το όριο των 1.250 ευρώ, το οποίο έχουν ήδη κατοχυρώσει με τη σχετική δήλωση του λογαριασμού τους ως ακατάσχετου.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Δευτέρας

Εγκλωβισμένοι μέχρι τον Οκτώβριο σε δεσμευμένους λογαριασμούς

Αφήστε μια απάντηση