Περιοδεία στον Αλμυρό κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

Περιοδεία στον Αλμυρό κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

ε συγκέντρωση σε καφετέρια στην πλατεία του Αλμυρού μίλησαν το βράδυ της Παρασκευής 28 Ιουνίου οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ακης Καλαμαράς, Ηλίας Καραπατάκης, Φωτεινή Κοκκινάκη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μάκης Μπαλλής, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό του Στέργιου Γαρδικλή, μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Αλμυρού, ο οποίος επικεντρώθηκε στην κατάσταση που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε και σε αυτά που κατάφερε στα θέματα της μείωσης της ανεργίας και της στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων.
Ολοι οι υποψήφιοι-ες βουλευτές στις τοποθετήσεις τους χαιρέτισαν τον κόσμο του Αλμυρού για την συμμετοχή του, αναφέρθηκαν στην κρισιμότητα των εκλογών της 7ης Ιουλίου και ανέπτυξαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μισθούς, συντάξεις, φορολογία, ασφαλιστικό, χρέος, αγροτική παραγωγή, υγεία, παιδεία .
Περιέγραψαν την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η χώρα το 2015 , ανέπτυξαν τις επιτυχίες που είχαν οι κυβερνήσεις με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμαναν τους κινδύνους που υπάρχουν με την πιθανότητα να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας η Δεξιά ενώ ανέλυσαν τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία.
Εκτεταμένες αναφορές έγιναν στην οικονομική ενίσχυση του δήμου Αλμυρού μέσα από προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών όπως ο Φιλόδημος, αλλά και άλλα κονδύλια που δόθηκαν για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.
Αναφέρθηκαν στην χρεωκοπημένη χώρα που το 2015 βρισκόταν σε ανθρωπιστική κρίση χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική, με «ανάπτυξη» που στηριζόταν στην υποβάθμιση της εργασίας, της περιφέρειας του περιβάλλοντος, του κοινωνικού κράτους και των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθετήθηκαν μέτρα όπως ο νέος αναπτυξιακός νόμος, καθιερώθηκαν σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για την συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών, για πρώτη φορά καταβληθήκαν έγκαιρα οι πληρωμές και οι ενισχύσεις χωρίς πρόστιμα και καταλογισμούς.
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ανέφεραν ότι για πρώτη φορά δόθηκαν μέσα στον ίδιο χρόνο οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, ενώ με νέο νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία των συνεταιρισμών αντιμετωπίστηκε η υφιστάμενη απαξιωμένη κατάσταση που επικρατούσε σε αυτούς.
Μιλώντας για θέματα που ενδιαφέρουν τους αγρότες, αναφέρθηκαν σε μέτρα που πραγματοποιήθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ . Υλοποιήθηκε η κάρτα του αγρότη, ψηφίστηκε ο νόμος για τις βοσκήσιμες γαίες, δόθηκε η δυνατότητα ρύθμισης χρεών στην ΔΕΗ και λειτούργησαν προγράμματα εξωστρέφειας για την προώθηση αγροτικών προϊόντων.
Αναφερόμενοι σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, μίλησαν για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης επιπλέον 2 δις τον χρόνο από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για έργα υποδομών.
Δόθηκαν 250 εκατομμύρια για την ανάσχεση του braindrain έναντι μόλις 80 την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.
Μετά το τέλος των παρεμβάσεων των υποψήφιων έγινε συζήτηση σε θερμό και αγωνιστικό κλίμα, κατά την διάρκεια της οποίας αποτυπώθηκε η διάθεση των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών του Αλμυρού να αγωνιστούν με όλες τις δυνάμεις για να μην γυρίσει η χώρα πίσω στις 7 Ιουλίου και νικητής των εκλογών να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

www.ert.gr

ertweb