Huawei P30 Pro: Το επόμενο update φέρνει το Dual View και την AR Measure εφαρμογή [βίντεο]

Techblog.gr

Το Huawei P30 Pro κυκλοφόρησε φέτος τον Μάρτιο και από τότε έχει λάβει μία ενημέρωση λογισμικού, η οποία έφερε βελτιώσεις στην κάμερα, τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και την οθόνη.

Φαίνεται ότι το δεύτερο μεγάλο update είναι έτοιμο και ξεκίνησε να γίνεται διαθέσιμο σε όλες τις αγορές. Αυτή η αναβάθμιση του Huawei P30 Pro περιέχει τη λειτουργία κάμερας Dual-View και την εφαρμογή AR Measure. Το δυνατότερο σημείο του P30 Pro είναι οι κάμερες του και η Huawei κάνει ότι μπορεί για να τις ενισχύσει περισσότερο.

Η Dual View λειτουργία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να καταγράφουν βίντεο με την κύρια και τη ζουμ κάμερα ταυτόχρονα. Ουσιαστικά, επιτρέπει την καταγραφή βίντεο από διαφορετικές γωνίες, η μία ευρεία και η άλλη με κοντινό ζουμ.

Ενδιαφέρον είναι ότι η Huawei είχε παρουσιάσει αυτό το χαρακτηριστικό στην εκδήλωση ανακοίνωσης της συσκευής τον Μάρτιο. Απλώς καθυστέρησε λίγο τη διάθεση του στο κοινό.

Από την άλλη, η εφαρμογή AR Measure συνδυάζει τη χρήση του ToF αισθητήρα με τεχνολογίες AR. Όπως είναι εμφανές από το όνομα, η εφαρμογή μας επιτρέπει να μετράμε το μήκος γραμμών, το εμβαδόν μιας επιφάνειας και τον όγκο αντικειμένων. Επιπλέον, η εφαρμογή μπορεί να υπολογίσει το ύψος ενός ατόμου μέσω της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Τέλος, η Huawei αναφέρει ότι το AR Measure μπορεί να υπολογίσει το ύψος μιας ομάδας ατόμων από μία φωτογραφία, και ισχυρίζεται πως το περιθώριο λάθους της εφαρμογής είναι περίπου στο 1%.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος