ΕΣΗΕΑ για Μπαλάφα: Η διατύπωση των ερωτήσεων είναι δουλειά των δημοσιογράφων

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την αυταρχική συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφα εκέδωσε η ΕΣΗΕΑ, ένα εικοσιτετράωρο μετά τις συστάσεις του προς δημοσιογράφους της ΕΡΤ για τον «σωστό» τρόπο με τον οποίο πρέπει να αναφέρονται για το επίδομα που παραχώρησε η κυβέρνηση Τσίπρα

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την αυταρχική συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφα εκέδωσε η ΕΣΗΕΑ, ένα εικοσιτετράωρο μετά τις συστάσεις του προς δημοσιογράφους της ΕΡΤ για τον «σωστό» τρόπο με τον οποίο πρέπει να αναφέρονται για το επίδομα που παραχώρησε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών καταδικάζει τη συμπεριφορά του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η διατύπωση των ερωτήσεων είναι αρμοδιότητα που τους ανήκει (στους δημοσιογράφους), εάν μάλιστα οι ερωτήσεις ενοχλούν την εξουσία, είναι σίγουρο ότι έχουν διατυπωθεί σωστά».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για Μπαλάφα: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως καταδικάζει τη συμπεριφορά και το ύφος του πρώην υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος επιχείρησε να «συνετίσει» τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, στους οποίους έδινε συνέντευξη. Ο κ. Μπαλάφας ενοχλήθηκε από τη διατύπωση μιας ερώτησης από τους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος οφείλουν να ακολουθούν τις Αρχές Δεοντολογίας του επαγγέλματος και μόνο. Η διατύπωση των ερωτήσεων είναι αρμοδιότητα που τους ανήκει, εάν, μάλιστα, οι ερωτήσεις ενοχλούν την εξουσία,  είναι σίγουρο ότι έχουν διατυπωθεί σωστά».

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Τετάρτη, ο Γιάννη Μπαλάφας ήταν καλεσμένος στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ όταν εξερράγη αρχίζοντας να αραδιάζει υποδείξεις προς τους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, επειδή… τόλμησαν να αποκαλέσουν «επίδομα» το ποσό που παραχώρησε για προεκλογικούς λόγους η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και για αυτονόητους λόγους επιθυμεί να αποκαλεί «13η σύνταξη»

Λες και βρισκόταν στο μαγαζί του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κουνούσε το δάκτυλο προς τους δημοσιογράφους για το τι πρέπει να λένε.

«Εργάζεστε στη δημόσια ΕΡΤ και δεν πρέπει να ταυτίζεστε με τα ιδωτικά κανάλι που υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα», τους έλεγε επιπλήττοντάς τους πως μιλώντας για «επίδομα» ταύτίζονται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν και υπενθύμισαν στον κ. Μπαλάφα ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να υιοθετούν την ορολογία και κυβέρνησης, όμως ο τέως υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής συνέχισε στον ίδιο τόνο, επιμένοντας να τους νουθετεί.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον ρ/σ Θέμα ο Γιάννης Μπαλάφας προσπάθησε να δώσει την δική του εξήγηση για τις συστάσεις που έκανε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, λέγοντας «εγώ έχω μια ευαισθησία με την ελληνική γλώσσα. Επομένως είναι άλλο πράγμα η ενίσχυση η οικονομική, είναι άλλο πράγμα το μόνιμο οικονομικό μέτρο, άλλο πράγμα το επίδομα. Όταν λέχθηκε επίδομα, διαμαρτυρήθηκα στο όνομα της υποστήριξης της ελληνικής γλώσσας».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση