Huawei HongMeng OS: Νέο λειτουργικό σύστημα συμβατό με όλες τις Android εφαρμογές

Techblog.gr

Εκτός κι αν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, η Huawei δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το Android ως λειτουργικό σύστημα στα smartphones της. Ευτυχώς, σύμφωνα με αναφορές, από το 2012 και μετά, η εταιρεία έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη της δικής της εναλλακτικής λύσης. Ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας καταναλωτών της Huawei, Richard Yu, μας αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες γι’ αυτό το εγχείρημα.

Με στόχο την αποφυγή ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισαν το BlackBerry OS, το Windows Phone και το Tizen, το νέο λειτουργικό σύστημα της Huawei θα υποστηρίζει τις εφαρμογές Android. Επιπλέον, αν οι προγραμματιστές κάνουν recompile κάποια αρχεία, η απόδοση της συσκευής θα βελτιωθεί κατά 60%.

Πιθανώς, οι εφαρμογές να είναι διαθέσιμες για λήψη από την εναλλακτική λύση του Play Store, πάνω στην οποία δουλεύει η εταιρεία, το App Gallery. Βέβαια, ακόμη και αν όλα λειτουργούν τέλεια, η εταιρεία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα με αμερικάνικες εφαρμογές όπως το YouTube, το Twitter, το Instagram και το WhatsApp.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, το νέο λειτουργικό σύστημα προς το παρόν ονομάζεται HongMeng OS και όχι KirinOS, όπως ήθελαν προηγούμενες φήμες. Επιπλέον, λέγεται ότι η Huawei το δοκιμάζει ήδη σε ορισμένες περιοχές της Κίνας.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, ο Richard Yu δήλωσε ότι το λειτουργικό σύστημα θα μπορούσε να είναι έτοιμο το φθινόπωρο, υποδεικνύοντας έτσι ότι Huawei Mate 30 Pro θα τρέχει αυτό το νέο σύστημα και όχι Android 10 Q όπως αναμενόταν προηγουμένως.

Επιπλέον, εκτός από τα smartphones και τα tablet, το νέο λειτουργικό σύστημα θα υπάρχει και στους φορητούς υπολογιστές της Huawei αντί για τα Windows 10 και θα έχει τη δυνατότητα να τρέξει σε wearables, τηλεοράσεις, ακόμη και αυτοκίνητα.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος