Διακόπτεται η συνεργασία της Huawei με την ARM μετά από το ban στην Αμερική

Techblog.gr

Καταστροφικά αποτελέσματα φαίνεται πως έχει το ban που δέχθηκε η Huawei από την Αμερικάνικη αγορά αφού ολοένα και περισσότερες εταιρείες αποφαζίσουν να διακόψουν τις σχέσεις τους με την εταιρεία.

Η Google ανακοίνωσε ότι τα smartphones της Huawei θα συνεχίζουν να υποστηρίζονται από τις υπηρεσίες του Android, Google Play και Google Play Protect ενώ παράλληλα συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της Αμερικάνικης κυβέρνησης.

Η ARM η οποία κατασκευάζει chip έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και ενημέρωσε τους υπαλλήλους της να σταματήσουν όλες τις ενεργές συμβάσεις, τα δικαιώματα στήριξης καθώς και όλες τις εκκρεμείς δεσμεύσεις με την Huawei.

Η ARM από την πλευρά της δήλωσε επίσημα ότι συμμορφώνεται με όλους τους τελευταίους κανόνες που έχει θέση η κυβέρνηση της Αμερικής.

Η ARM αποτελεί βάση για τα περισσότερο mobile chipset και η χωρίς την βοήθεια της η Huawei θα είχε καταφέρει να δημιουργήσει τα δικά της chip.

Η Huawei αντέδρασε επίσημα για τον αποκλεισμό της από το Android υποστηρίζοντας ότι έχει συμβάλει στην ανάπτυξη του λογισμικού.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης